search

AREA 51

Τι γύρευε το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς στην Τράπεζα της Ελλάδος, την Παρασκευή 1 το μεσημέρι; Στα …βράχια οδηγείται η υπόθεση Attica Bank

Τι σηματοδοτεί η αποχώρηση των μοναδικών σοβαρών επενδυτών Εξάρχου – Μπάκου – Καϋμενάκη. Οι συνεχόμενοι ελιγμοί-εμπαιγμοί της Ellington η οποία κανείς δεν γνωρίζει πόσα χρήματα θα βάλει στην ΑΜΚ και η ΤτΕ.

Attica Bank: Νέα υπηρεσία «Your Attica» για προσωποποιημένη τηλεφωνική εξυπηρέτηση

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ότι την Παρασκευή το μεσημέρι γύρω στη 1, η Βασιλική Λαζαράκου και αντιπροσωπεία του ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς επισκέφτηκαν την Τράπεζα της Ελλάδος, προφανώς για να συναντήσουν τον Γιάννη Στουρνάρα και στενούς του συνεργάτες σχετικά με ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών!

Μολονότι δεν γνωρίζω το ακριβές αντικείμενο της συνάντησης, πιθανολογώ ότι το μενού εμπεριείχε Attica Bank, όπου η παρωδία συνεχίζεται, η Ellington απέστειλε επιστολή με «ήξεις – αφίξεις», χωρίς καμία διαβεβαίωση, αλλά θέτοντας μόνο όρους και προϋποθέσεις που δυναμιτίζουν την αύξηση κεφαλαίου, ενώ την ίδια ώρα ακόμη δεν έχουν περιληφθεί οι προβλέψεις των 300 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα 9μήνου, όπως η διοίκηση της τράπεζας είχε δεσμευθεί!

Είναι προφανές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η κατάσταση με την Attica bank είναι στον αέρα!

Οι μόνοι σοβαροί επενδυτές, (και οι μόνοι που βάζουν πραγματικά λεφτά στο project) Εξάρχου- Μπάκος- Καϋμενάκη μετά την προκλητική και περιπαικτική επιστολή της Ellington «την έκαναν» με ελαφρά πηδηματάκια, αντιλαμβανόμενοι ότι εδώ κάποιοι κοροϊδεύουν!

Αλήθεια πόσα λεφτά έχει βάλει η Ellington; Τρία εκατ. ευρώ όπως φημολογείται; Ή ακόμη λιγότερα; Και χωρίς φράγκο πάει να αρπάξει όλο το μαγαζί, με την ένοχη ανοχή και συμμετοχή του ΤΜΕΔΕ; Η κατάσταση προμηνύει ότι η υπόθεση πάει στα βράχια…

Καθώς δεν διαφαίνεται πλέον κανείς διαθέσιμος επενδυτής που θα βάλει το χέρι στη τσέπη και θα ρίξει πραγματικό χρήμα!

Οι συνεχόμενοι ελιγμοί-εμπαιγμοί της Ellington, η ΤτΕ και η Attica Bank!

Όμως, τελικά, γνωρίζει κάποιος σε τι ακριβώς δεσμεύτηκε η Ellington στην επιστολή της προς την Τράπεζα Ελλάδος, μαζί με τους άλλους μετόχους;

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν αυτό που σας έχω αναφέρει ότι τίποτα δεν θα ισχύσει από μέρους της, αν δεν πάρει αυτό (δηλαδή, αυτά) που θέλει, σε σχέση με τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, τα οποία ή ίδια διαχειρίζεται και σήμερα στην πλειονότητά τους. Εδώ βρίσκεται όλο το ζουμί της υπόθεσης.

Πέρα του ότι μονίμως η Ellington δημιουργεί προσκόμματα στις προσπάθειες εξυγίανσης της τράπεζας, πράγμα που είναι πλέον εμφανές σε όλους, μέχρι τώρα έχει βάλει ελάχιστα χρήματα και ουσιαστικά προσπαθεί να μην βάλει όλο το ποσό των 130 εκατ. ευρώ που της αντιστοιχεί στην επικείμενη αύξηση, μαζί βέβαια με το ΤΜΕΔΕ.

Αλλά, όταν σου…χαρίζουν μία τράπεζα, την οποία αποκτάς με δικά σου χρήματα που δεν υπερβαίνουν τα 80 εκατ. ευρώ (αφαιρώντας τη συμμετοχή του ΤΜΕΔΕ), αλλά και αυτά ή δεν τα έχεις ή υπολογίζεις πόσα θα βγάζεις από τη διαχείριση των “κόκκινων” και “κλωτσάς” να μην την χάσεις, τότε κάποιος πρέπει να σου βάλει ένα φρένο.

Αρκετά ο εμπαιγμός υπουργείων, κυβέρνησης, Τράπεζας της Ελλάδας. Να μπει επιτέλους ένα τέλος στον ευτελισμό οργάνων, υπευθύνων, εποπτών και διαδικασιών.

Ενδιαφερόμενοι υπάρχουν και αυτό φάνηκε από την ανακοίνωση της Thrivest Holding, των Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου, ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, από τη στιγμή που οι βασικοί μέτοχοι δηλώνουν ότι θα μετάσχουν στην αύξηση.

Το τι πειστήρια δόθηκαν βέβαια στην Εποπτική Αρχή, παραμένει άγνωστο, ειδικά σε ότι αφορά το σχήμα ΤΜΕΔΕ-Ellington και ειδικότερα στην τελευταία.

 

Διαβάστε ακόμη: