HAlfa Romeo 33 Stradale σε αντισυμβατική, επετειακή, royalblue απόχρωση. Για την Alfa Romeo το 2024 θεωρείται πλέον το έτος «Stradale», ένας μύθος για την ιταλική εταιρεία και τον κόσμο της αυτοκίνησης

Η πρώτη, συμβολική αυτή επέτειος της 33 Stradale, συνοδεύτηκε με νέες φωτογραφίες του νέου υπεραυτοκινήτου της ιταλικής εταιρίας, σε «βασιλική» μπλε (BluReale) απόχρωση, που θυμίζει το ένδοξο παρελθόν της Alfa Romeo.

O στόχος της ιταλικής εταιρίας, με απαρχή τη φετινή χρονιά, είναι η 3η Μαρτίου να εορτάζεται σε όλη την υφήλιο, με τους περισσότερους από 250 ομίλους, των φίλων της Alfa Romeo που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Η 33 Stradale, που εξέπληξε όχι μόνο τους απανταχού Alfisti, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο της αυτοκίνησης, θα κατασκευαστεί σε 33 μονάδες, που έχουν ήδη προπωληθεί σε οπαδούς της ιταλικής εταιρίας.

Κατά… σατανική σύμπτωση το 2023 η Alfa Romeo επέτυχε αύξηση πωλήσεων, σε σχέση με το 2022, κατά.. 33%, με την 33 Stradale να αποδεικνύεται και τυχερή για τους προληπτικούς.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, πόσες από τις 33 Alfa Romeo 33 Stradale που θα κατασκευαστούν θα είναι σε μπλε απόχρωση

Πιο πίσω στον χρόνο, το 1933 ήταν χρονιά αγωνιστικών επιτυχιών για την Alfa Romeo που κυριάρχησε με τους Νουβολάρι και Κομπανιόνι, στο τιμόνι της αγωνιστικής 8C 2300, στον διάσημο αγώνα του Migle Miglia. Με το ίδιο αυτοκίνητο, ο Αντόνιο Μπρίβιο κατέκτησε την πρώτη θέση στο αρχαιότερο ράλι αντοχής, το Targa Florio στη Σικελία.

Οι επιτυχίες δεν σταμάτησαν εκεί, αφού το δίδυμο Νουβολάρι – Σόμερ πάλι με το ίδιο αυτοκίνητο, κέρδισαν και τις 24 ώρες του LeMans το 1933.

Γι’ αυτό το «33» θεωρείται μαγικός αριθμός για την Alfa Romeo και το τονίζει με την 33 Stradale σε Blu Reale απόχρωση, που άλλωστε ήταν διαθέσιμη και στην αυθεντική 33 Stradale του 1967. Οι άλλες δύο αποχρώσεις του ιταλικού υπεραυτοκινήτου, είναι η κλασική κόκκινη Rosso Alfa και η πιο σοφιστικέ κόκκινη, Rosso Villa d’ Este.

Διαβάστε ακόμη: