O Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει ότι δεν μπορεί να μεγαλώσει τα ποσοστά του κόμματος πουλώντας αριστεριλίκι γι’ αυτό και έχει πάρει αμπάριζα τα πρωινάδικα και κάνει μία διαφορετική προεκλογική στρατηγική.

Κάνει επισκέψεις ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που κληρονόμησε αυτό το θεσμικό ρόλο, επισκέφτεται πιο συχνά τηλεοπτικά πλατώ και κάνει παρέα με τηλεπαρουσιαστές και πανελίστες.

Φυσικά δεν είναι τυχαία αυτή η επιλογή του. Ως αριστερός δεν πείθει, όμως, ως τηλεπερσόνα πείθει μία χαρά.

Αυτό που φαίνεται είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και μεταλλάσσεται σε ένα κεντρώο και απολιτίκ κόμμα.

Το πιστοποιούν και δημοσκοπήσεις που αυτή που έκανε το KReport του Π.Τσίμα που βρίσκει ότι σχεδόν 1 στους 2 (γύρω στο 55%) από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές δεν θα ψηφίσουν ξανά ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αναλυτές αυτό σημαίνει ότι οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οι αριστεροί ψηφοφόροι δηλαδή, προτιμούν ή να απέχουν ή να ψηφίσουν κάποιο άλλο αριστερό κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, όμως, έχοντας στραφεί σε ένα κεντρώο κοινό έχει μπει σε άλλη δεξαμενή.

Την ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης παλεύει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι και να ανεβάσει τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς, ο Στέφανος αρχίζει και πιάνει το νόημα και στρέφεται σε ένα απολιτίκ κοινό, το κοινό των πρωινάδικων και των μεσημεριανών εκπομπών που βλέπουν θετικά το παιδί της ομογένειας που θέλει να παντρευτεί τον σύντροφό του και να βγάζουν παρέα το σκυλάκι τους, τη Φάρλι.

Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό, αποφάσισε να βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο και 2 πανελίστες πρωινάδικων, τον Δημήτρη Πανόπουλο και τον Δημήτρη Παπανώτα, κίνηση που έχει εκνευρίσει τα αριστερά στελέχη του.

Όμως, ο Κασσελάκης έχει αιφνιδιάσει πολύ και τους στενούς του συνεργάτες για τις θέσεις που παίρνει στο δημόσιο λόγο.

Στην προχθεσινή συνέντευξη στο ΣΚΑΙ ο Κασσελάκης ξάφνιασε κόσμο και πήρε θέση υπέρ του φράκτη στον Έβρο ενώ σε μία πρωινή εκπομπή τάχθηκε υπέρ των αμυντικών δαπανών που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπέρ των επεμβάσεων της Αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια και δεν έχει θέμα με τις αμερικανικές βάσεις αρκεί να είναι καλά τα ανταλλάγματα των ΗΠΑ.

Από την Αυγή αντέδρασε ο Θανάσης Καρτερός, στενός φίλος και συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα όμως, το έκανε με ειρωνικό και κόσμιο τρόπο.

Άλλωστε, έχει ξενερώσει ο ίδιος από την προσωπική στρατηγική του Στέφανου αλλά περιμένει, όπως και άλλοι τις ευρωεκλογές.

Η ηρεμία που επικρατεί στις τάξεις του κόμματος είναι φαινομενική, υπάρχει μορατόριουμ μέχρι τις ευρωεκλογές.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάσει 17% και πιάσει ποσοστό κοντά στο 12-13%, η εσωκομματική γκρίνια θα είναι μεγάλη και θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Με ένα 15% ίσως να περισώσει τα προσχήματα…

Διαβάστε ακόμη: