Λίγο καιρό πριν η Audi μήνυσε την κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio για τα ονόματα δύο μοντέλων της. Η “επίθεση” της Audi στην Nio συνεχίζεται αλλά με διαφορετικό τρόπο. Η γερμανική εταιρεία πήρε από την Nio τον επικεφαλής interior designer Thibaut Dereymacker.

Ποιος είναι ο Thibaut Dereymacker;

Ήταν επικεφαλής σχεδίασης εσωτερικών στη Nio και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος για τον εσωτερικό σχεδιασμό των μοντέλων ET7 και ES6. Συνολικά έχει 10 χρόνια εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος στο linkedIn ήταν υπεύθυνος για “την ανάπτυξη των λεπτομερειών του ES6, των ηχείων, των αεραγωγών κ.λ.π. μέχρι την παραγωγή” και επίσης “ο επικεφαλής σε διάφορα ερευνητικά έργα, συμπεριλαμβανομένου του ET7 (βασικό σκίτσο, αρχικό θέμα και μέρος της ανάπτυξης)”.

Thibaut Dereymacker

Ήταν και πριν στην Audi o Thibaut Dereymacker

Πριν από την ένταξή του στην Nio τον Ιανουάριο του 2017, ο σχεδιαστής είχε ήδη εργαστεί για την Audi, όπου -για σχεδόν 6 χρόνια- ανέπτυξε πρωτότυπα αυτοκίνητα και εργάστηκε στον εσωτερικό σχεδιασμό του Audi Urban Concept, του Crosslane concept και του Audi Q2 παραγωγής.

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου ο Dereymacker έγραψε στο LinkedIn: “Ώρα για νέες περιπέτειες! Μετά από πάνω από 5 χρόνια στη Nio, ήρθε η ώρα να αναλάβω νέες προκλήσεις. Είμαι απίστευτα περήφανος για όσα έχουμε καταφέρει μαζί με την ομάδα της Nio: αναπτύσσοντας την εταιρεία σε αυτό που είναι σήμερα, διαμορφώνοντας την μάρκα και ωθώντας την βιομηχανία προς τα εμπρός. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στους συναδέλφους μου, χωρίς τους οποίους μια τέτοια εμπειρία δεν θα ήταν δυνατή”.

Σχεδιαστικές σπουδές του Thibaut Dereymacker

“Τώρα, ήρθε η ώρα να κοιτάξω το μέλλον και είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι θα ενταχθώ στην Audi. Είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή, καθώς η μάρκα ήταν πάντα στην καρδιά μου και είμαι ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ σε μια τέτοια ομάδα ταλαντούχων σχεδιαστών και ηγετών σε αυτές τις συναρπαστικές στιγμές για τη βιομηχανία! Ευχαριστώ τους Marc Lichte, Norbert Weber και Uli Beierlein για την εμπιστοσύνη τους!”.

Όπως αναφέραμε στην αρχή του κειμένου η Audi έχει αναπτύξει κάποιου είδους κόντρα με την Nio και προχώρησε σε αγωγή καθώς θεώρησε ότι τα ονόματα των μοντέλων ES6 και ES8 της Nio μοιάζουν με τα S6 και S8 της γερμανικής φίρμας.