Οι πελάτες της Porsche και γενικότερα του ομίλου Volkswagen που βρίσκονται στις ΗΠΑ και περίμεναν αυτό το διάστημα να παραλάβουν τα καινούρια τους αυτοκίνητα, μάλλον θα κάνουν ακόμα και καλοκαίρι χωρίς αυτά.

Οι αντιπροσωπείες υπολόγιζαν αυτόν τον καιρό, να παραλάβουν και με τη σειρά τους να παραδώσουν τις παραγγελίες του περσινού καλοκαιριού, οι οποίες με τα νέα δεδομένα του εμπορίου, αυτά της COVID-19 εποχής, θα έφταναν μέσα στο Φεβρουάριο στα καταστήματά τους.

Ένα τεράστιο οχηματαγωγό, το Felicity Ace με σημαία Παναμά και μέγεθος 2 γηπέδων ποδοσφαίρου, έφυγε στις 10 Φεβρουαρίου από το λιμάνι του Emden στη Γερμανία και κατεύθυνση προς το Rhodes Island στις ΗΠΑ.

Το πρωί της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου, εξέπεμψε σήμα κινδύνου, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα από τα αμπάρια του, για την οποία μέσα της Πορτογαλικής ακτοφυλακής κινητοποιήθηκαν άμεσα. Μαζί τους και 4 εμπορικά πλοία που βρέθηκαν στην περιοχή και κατάφεραν μέχρι τώρα να περισυλλέξουν τα 22 άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του Felicity, αφήνοντάς το ακυβέρνητο.

Το εμπόρευμα του φορτηγού είναι, για να μη βιαστούμε να το πούμε ήταν, 4000 περίπου αυτοκίνητα, με τα περισσότερα να έχουν στο καπό τους το σήμα της Porsche.

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, αποφεύγοντας να δώσει ακριβή περιγραφή για τα μοντέλα και τον αριθμό των δικών της αυτοκινήτων, λέγοντας πως το καράβι μετέφερε αυτοκίνητα όλου το Volkswagen Group.

Η εγκατάλειψη του σκάφους από το πλήρωμά του και η θέση του στον ωκεανό, καταδεικνύουν τη σοβαρότητα της πυρκαγιάς, με τους ειδικούς να μιλάνε για ένα πολύ πιθανό ναυάγιο που θα οδηγήσει δουλειά μηνών και κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια στο βυθό της θάλασσας. Τουλάχιστον, σώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες.