Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, αφού ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πιο ψυχρός από το αναμενόμενο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες να ενισχύονται κατά 1,2%. Ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 2% ως η βρετανική λίρα υποχώρησε έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και το ευρώ, και οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων μειώθηκαν απότομα.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7600.83 μονάδες πάνω απο τη γραμμή μη μεταβολής κατά 1,97%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται κοντά στη γραμμή μη μεταβολής στις 16128.36 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 0,24%, στις 7337.02 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28728.16 μονάδες αμετάβλητος, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9461 μονάδες οριακά πάνω απο τη γραμμή μη μεταβολής κατά 0,06%.

Τα στοιχεία του βρετανικού δείκτη τιμών καταναλωτή έδειξαν ετήσιο ονομαστικό πληθωρισμό 7,9%, χαμηλότερο από την πρόβλεψη συναίνεσης 8,2% και χαμηλότερο από 8,7% τον Μάιο.

Ο βασικός ΔΤΚ ήταν 6,9%, επίσης κάτω από την εκτίμηση ότι θα διατηρηθεί σταθερός στο 7,1%. Ο πληθωρισμός των υπηρεσιών ήταν επίσης χαμηλότερος.

Στην Ευρώπη, ο ολλανδικός γίγαντας της βιομηχανίας τσιπ ASML σημείωσε άνοδο 0,5% μετά την υπερπήδηση των προβλέψεων για τα καθαρά κέρδη, προτού περάσει σε αρνητικό έδαφος στις απογευματινές συναλλαγές.

Εν τω μεταξύ η Goldman Sachs κατέγραψε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των κερδών του δεύτερου τριμήνου, μετά την άνοδο των μεγάλων τραπεζικών κερδών την Τρίτη.

Netflix, Tesla, IBM και United Airlines θα δημοσιεύσει τα κέρδη μετά το κλείσιμο.

Σημειώνεται ότι οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν υψηλότερες καθώς αντέδρασαν στα κέρδη των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα