Η Σιγκαπούρη εκθρόνισε την Ιαπωνία και διαθέτει πλέον το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο, όπως έδειξε ο δείκτης διαβατηρίων Henley.

Αυτό σημαίνει ότι το διαβατήριο της Σιγκαπούρης επιτρέπει στους κατόχους του την είσοδο χωρίς βίζα σε 192 προορισμούς από τους 227 στον κόσμο, σύμφωνα με το CNBC.

Η παγκόσμια κατάταξη των διαβατηρίων για το 2023 πραγματοποιήθηκε με βάση τα στοιχεία που παρείχε η Διεθνής Αρχή Αερομεταφορών ή ΙΑΤΑ, η οποία κατατάσσει τα διαβατήρια του κόσμου με βάση τον αριθμό των προορισμών στους οποίους οι κάτοχοί τους μπορούν να έχουν πρόσβαση χωρίς βίζα.

Η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, με τους πολίτες τους να μπορούν να επισκεφθούν 190 παγκόσμιους προορισμούς.

Η Ιαπωνία, η οποία ήταν στην κορυφή του καταλόγου πέρυσι, υποχώρησε στην τρίτη θέση – το διαβατήριό της επιτρέπει την πρόσβαση χωρίς θεώρηση σε 189 προορισμούς, από 193 που ήταν το 2022. Άλλα διαβατήρια που ισοβάθμησαν με την Ιαπωνία στην τρίτη θέση είναι της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου, της Νότιας Κορέας και της Σουηδίας.

H Ελλάδα, μοιράζεται την έβδομη θέση από κοινού με τον Καναδά, με το ελληνικό διαβατήριο να επιτρέπει την πρόσβαση σε 185 προορισμούς παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα