Κέρδη για το 2022 προβλέπει η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines για πρώτη φορά μετά την πανδημία, καθώς οι κρατήσεις αυξάνονται και οι επιβάτες εμφανίζονται διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα για να πετάξουν.

Οι μετοχές της United σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 7% στις συναλλαγές της Τετάρτης, αφού ανακοίνωσε τα αισιόδοξα μηνύματα.

Η πρόβλεψη υποδηλώνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε σημείο καμπής στην ανάκαμψη της πανδημίας, καθώς η πτώση των κρουσμάτων Covid έχει ωθήσει την ζήτηση για ταξίδια σε υψηλότερα επίπεδα όμως οι Αμερικανοί ταξιδιώτες συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωποι με τις υψηλότερες τιμές των εισιτηρίων, παρά τον πληθωρισμό, που πλήττει τα βαλάντιά τους.

Αύξηση μεγεθών

Για το δεύτερο τρίμηνο, η United προβλέπει λειτουργικό περιθώριο 10% και τις υψηλότερες τριμηνιαίες πωλήσεις στην ιστορία της, με έσοδα ανά μίλι επιβάτη να αυξάνονται κατά 17% σε σχέση με το 2019, καθώς οι υψηλότεροι ναύλοι συμβάλλουν στην κάλυψη της αύξησης των εξόδων.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Σικάγο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας των ΗΠΑ που αναφέρει αισιόδοξα αποτελέσματα. Νωρίτερα η Delta Air Lines επανέλαβε  ότι προβλέπει επιστροφή στην κερδοφορία για την τρέχουσα χρήση.