Η αεροπορική εταιρεία, United Airlines ανακοίνωσε την αγορά 15 υπερηχητικών αεριωθούμενων αεροσκαφών από τον κατασκευαστή Boom Supersonic, με δυνατότητα αγοράς 35 ακόμη στο μέλλον.

Το νέο αεροσκάφος υπόσχεται να μειώσει τους χρόνους ταξιδιού στο μισό και θα λειτουργεί με 100% βιώσιμα καύσιμα.

Σύμφωνα με το CNBC, το πρώτο εμπορικό τζετ, το Overture, δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη. Η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει το 2025 ενώ οι πρώτες πτήσεις αναμένονται το 2026. Η πρώτη εμπορική όμως πτήση θα ξεκινήσει λίγο αργότερα, το 2029.

«Η αποστολή μας ήταν πάντα η σύνδεση των ανθρώπων και τώρα σε συνεργασία με την Boom, θα μπορέσουμε να το κάνουμε σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα», δήλωσε ο CEO της United Airlines, Scott Kirby.

Φτάνοντας ταχύτητες των 1,7 Mach δύο φορές ταχύτερα από τα σημερινά αεροσκάφη τα νέα αεροσκάφη αναμένεται να κάνουν το δρομολόγιο Νιούαρκ – Λονδίνο σε μόλις τρεισήμισι ώρες, το Νιούαρκ – Φρανκφούρτη σε τέσσερις ώρες και το Σαν Φρανσίσκο – Τόκιο σε μόλις έξι ώρες.

Πλήρως πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένα αεροσκάφη

Τα αεροπλάνα θα έχουν νέα χαρακτηριστικά, όπως οθόνες ψυχαγωγίας στο κάθισμα και ανέπαφη τεχνολογία.

Όσον αφορά στο περιβάλλον, τα νέα αεροσκάφη αναμένεται να είναι καθαρά, μηδενικά σε εκπομπές άνθρακα από την πρώτη ημέρα, και θα λειτουργούν με 100% βιώσιμα καύσιμα, μία πρωτοποριακή κίνηση για την βιομηχανία.

«Η πρώτη παγκόσμια συμφωνία αγοράς για υπερηχητικά αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών άνθρακα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την αποστολή μας να δημιουργήσουμε έναν πιο προσβάσιμο κόσμο», δήλωσε ο Blake Scholl, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Boom Supersonic.