Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz δήλωσε την Παρασκευή ότι τα ηλεκτρικά της οχήματα στη Βόρεια Αμερική θα υιοθετήσουν την τεχνολογία φόρτισης που ανέπτυξε η Tesla από το 2025 και θα έχουν επίσης πρόσβαση σε περισσότερους από 12.000 υπερσυμπιεστές της από το επόμενο έτος.

Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν περίπου 1% στις πρωινές συναλλαγές.

Η εταιρεία εντάσσεται σε ένα πλήθος αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν υιοθετήσει το Βορειοαμερικανικό Πρότυπο Φόρτισης (NACS) καθώς προσπαθούν να επεκτείνουν το δίκτυο των ταχυφορτιστών τους σε μια προσπάθεια να διευκολύνουν την κατοχή ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι Superchargers της Tesla αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% του συνολικού αριθμού ταχυφορτιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Η Mercedes-Benz σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει ταυτόχρονα το δίκτυο φόρτισης με περισσότερους από 2.500 φορτιστές υψηλής ισχύος στη Βόρεια Αμερική.

Η αύξηση των πωλήσεων της Tesla κατά 30% από έτος σε έτος κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους τροφοδοτήθηκε από την παραγωγή σε ένα νέο εργοστάσιο στο Τέξας που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και αυξήθηκε. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να συμβαδίσει με τη συνολική ανάπτυξη της αγοράς EV.

Το μερίδιο αγοράς της Tesla στις πωλήσεις EV στις ΗΠΑ μειώθηκε σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αντιπροσωπεύοντας το 60% των ηλεκτρικών οχημάτων που πωλούνται στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Motor Intelligence.

Η πτώση του μεριδίου αγοράς της Tesla έρχεται καθώς περισσότεροι ανταγωνιστές εισέρχονται στο πεδίο, με αποτέλεσμα τη συνολική ανάπτυξη της αγοράς. Οι πωλήσεις EV στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου 50% έως τον Ιούνιο σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Διαβάστε περισσότερα