Ο Έλον Μασκ βρέθηκε στη Ρώμη, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του, όπου συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι η οποία τον αγκάλιασε και λίγο αργότερα έκανε λόγο για «στιγμή μεγάλης εγκαρδιότητας». Η συνάντηση,  ήταν έκδηλο ότι πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, στο ιταλικό «Μαξίμου», το Palazzo Chigi.

Ο επικεφαλής της Tesla και του Twitter και η Ιταλίδα πρωθυπουργός μίλησαν για μια σειρά θεμάτων, από τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης μέχρι το δημογραφικό πρόβλημα.

«Υποδέχτηκα σήμερα στο Palazzo Chigi τον Έλον Μασκ με μεγάλη χαρά. Μια πολύ γόνιμη συνάντηση και μια στιγμή μεγάλης εγκαρδιότητας, όπου συζητήσαμε ορισμένα κρίσιμα θέματα: την καινοτομία, τις ευκαιρίες και τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, τους κανόνες της ευρωπαϊκής αγοράς και τα ποσοστά γεννήσεων. Πάμε μπροστά στις μελλοντικές προκλήσεις που μας ενώνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μελόνι στην ανάρτησή της στο Twitter.

Ένα βίντεο από την συνάντηση μεταξύ του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου και της Ιταλίδας πρωθυπουργού, δείχνει τη «χημεία» που έχουν διαμορφώσει, με την Ιταλίδα πρωθυπουργό να σπεύδει να τον αγκαλιάσει.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ θα συναντηθεί σήμερα Παρασκευή και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο επίσης διατηρούν καλές σχέσεις.

Διαβάστε περισσότερα