Η νέα Mercedes-Benz EQE SUV, προστίθεται στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών SUV της premium μάρκας. Αν και αποτελεί μια παραλλαγή του βασικού μοντέλου μηδενικών ρύπων EQE είναι πιο συμπαγές και το μεταξόνιο μειώθηκε κατά 9 χιλ. (3.030 χιλ.).

Η μονάδα παραγωγής ενέργειας απαρτίζεται από δυο ηλεκτρικούς κινητήρες. Ένας βρίσκεται στον μπροστινό άξονα και ο δεύτερος στον πίσω άξονα, παρέχοντας και την τετρακίνηση. Υπάρχουν επιλογές όσον αφορά την απόδοση της ηλεκτρικής μονάδας, από 215 έως 300 kW. Ανάλογα με τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του οχήματος, τα αυτοκίνητα για την ευρωπαϊκή αγορά μπορούν να επιτύχουν εμβέλεια κατά WLTP έως και 590 χλμ., ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στο EQE SUV, η μπαταρία ιόντων λιθίου αποτελείται από δέκα μονάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το λογισμικό διαχείρισης μπαταριών, το οποίο αναπτύχθηκε εσωτερικά, μπορεί να ενημερωθεί over-the-air (OTA).

Η τρέχουσα γενιά συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει πολυάριθμες λειτουργίες που υποστηρίζουν τον οδηγό. Ο στάνταρ εξοπλισμός του EQE SUV περιλαμβάνει ATTENTION ASSIST, Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist, Parking Package με κάμερα οπισθοπορείας και Speed Limit Assist. Η κατάσταση και η δραστηριότητα των συστημάτων εμφανίζονται στην οθόνη.

Το EQE SUV, διαθέτει εξελιγμένη θερμική αρχιτεκτονική με αντλία θερμότητας στάνταρ. Αυτό κάνει το σύστημα να λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά, μειώνει δραστικά την κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας για το σύστημα θέρμανσης, αυξάνοντας έτσι την εμβέλεια. Μια άλλη αποτελεσματική λειτουργία είναι ο έλεγχος κλιματισμού πριν την είσοδο των επιβατών στη καμπίνα. Το σύστημα αυτόματου κλιματισμού THERMATIC με δύο κλιματικές ζώνες τοποθετείται στάνταρ, ενώ το THERMOTRONIC με τέσσερις ζώνες διατίθεται προαιρετικά.

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Tuscaloosa της Αλαμπάμα είναι ο χώρος παραγωγής των μεγάλων SUV που φέρουν το τριάκτινο αστέρι από το 1997. Η μάρκα σύντομα θα παράγει επίσης αποκλειστικά το πλήρως ηλεκτρικό SUV EQE στο εργοστάσιο της Βόρειας Αμερικής. Το EQE SUV θα ενσωματωθεί στη συνεχιζόμενη σειρά παραγωγής στο εργοστάσιο στη Tuscaloosa. Το ευέλικτο σύστημα παραγωγής της μάρκας καθιστά δυνατή τη συναρμολόγηση διαφορετικών μοντέλων και κινητήρων σε μια ενιαία γραμμή παραγωγής.

Η τοπική παραγωγή μπαταριών αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας για την πρωτοβουλία ηλεκτροκίνησης της μάρκας. Το εργοστάσιο μπαταριών στην κοντινή κομητεία Bibb, το οποίο άνοιξε τον Μάρτιο του 2022, παράγει τα συστήματα μπαταριών για το SUV EQE.

Η μάρκα έχει επενδύσει συνολικά περισσότερα από επτά δισεκατομμύρια δολάρια στην Αλαμπάμα από τη δεκαετία του 1990. Αυτό περιλαμβάνει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή του νέου εργοστασίου μπαταριών στην κομητεία Bibb, στο κέντρο logistics και στην ευελιξία των χώρων παραγωγής.

Επί του παρόντος, η Mercedes-Benz US International (MBUSI) απασχολεί εργατικό δυναμικό περίπου 4.500 ατόμων και επιπλέον εξασφαλίζει περίπου 11.000 περισσότερες θέσεις εργασίας σε προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών στην περιοχή. Από το 1997 τέσσερα εκατομμύρια οχήματα βγήκαν από τη γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο στην Tuscaloosa, με περίπου 260.000 SUV να βγαίνουν μόνο το 2021. Περίπου τα δύο τρίτα της ετήσιας παραγωγής εξάγονται, καθιστώντας την MBUSI έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς οχημάτων στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα