Θετικά διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα Τετάρτη, καθώς οι αμφιβολίες των επενδυτών για την υγεία του τραπεζικού τομέα εξακολουθούν να βαίνουν μειούμενες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,9% στις συναλλαγές κοντά στο μεσημέρι, με τις τράπεζες να σημειώνουν άνοδο 1,3%. Οι μετοχές της τεχνολογίας ανέτρεψαν την πτώση της Τρίτης σημειώνοντας άνοδο 1,9%, ενώ ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σημείωσε άνοδο 0,8%.

Το λιανικό εμπόριο και τα αυτοκίνητα ήταν οι μόνοι τομείς που κατέγραψαν πτώση, έχοντας διαπραγματευτεί αμφίδρομα της γραμμής μη μεταβολής νωρίτερα στην ημέρα.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7549.56 μονάδες θετικός κατά 0,87%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX  διαπραγματεύεται θετικά κατά 0,87%, στις 15273.29. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ανοδικά κατά 1,26%, στις 7177.81. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB στις 26626.25 μονάδες θετικός κατά 1,13%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 διαπραγματεύεται στις 9041.4 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,09%.

Οι μετοχές της UBS σημείωσαν άνοδο 2% αφού η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο Sergio Ermotti θα επιστρέψει στο ρόλο του ως CEO του ομίλου από τις 5 Απριλίου, μετά την πρόσφατη εξαγορά της Credit Suisse. Τα κέρδη υποχώρησαν σε άνοδο 1,6% νωρίς το απόγευμα.

Ο Beat Wittmann, συνεργάτης της Porta Advisors, είπε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί το επίπεδο θυμού του κοινού για την «αποτυχία διαδοχικών διοικήσεων» στην Credit Suisse, η οποία επέβλεπε πολλά σκάνδαλα, και προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για την αποτυχία τους να παρέμβουν νωρίτερα.

«Η εμπιστοσύνη πρέπει να ξαναχτιστεί. Εμπιστευτείτε τον τραπεζικό τομέα γενικότερα και εμπιστοσύνη με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, και ο Sergio Ermotti είναι σίγουρα κάποιος που μπορεί να προσφέρει σταθερότητα και να εμφυσήσει την εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Wittman στο «Squawk Box Europe» του CNBC.

Σημειώνεται ότι ο Ermotti ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου στην UBS από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2020.

Εν τω μεταξύ οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν ανάμεικτα την Τρίτη, με τους επενδυτές να μοιάζουν να διατηρούν την τάση μετά από μια σοβαρή περίοδο αστάθειας της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα