Ο Σέρτζιο Ερμότι επιστρέφει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της UBS Group,  για να διαχειριστεί την εξαγορά της Credit Suisse – μια κίνηση-έκπληξη που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του στην ανοικοδόμηση της τράπεζας μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Οι άμεσες προκλήσεις του θα περιλαμβάνουν την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, την περικοπή της επενδυτικής τράπεζας της Credit Suisse και τη διαβεβαίωση των πλουσίων του κόσμου ότι η UBS παραμένει το καλύτερο μέρος για να σταθμεύσουν τα μετρητά τους, σημειώνει το Reuters.

Ο Ερμότι, σημερινός πρόεδρος της Swiss Re, θα αναλάβει το τιμόνι από τις 5 Απριλίου. Ήταν διευθύνων σύμβουλος της UBS από το 2011 έως το 2020.

Οι μετοχές της UBS ενισχύονται 2,3% προσυνεδριακά στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης μετά την ανακοίνωση.

Αναλαμβάνει τα ηνία λίγες εβδομάδες μετά την εξαγορά της αντίπαλης ελβετικής τράπεζας Credit Suisse από την UBS, σε μια συγχώνευση που σχεδιάστηκε από τις ελβετικές αρχές για την αναχαίτιση της κρίσης.

Η συμφωνία αυτή κατέστησε την UBS τη μία και μοναδική παγκόσμια τράπεζα της Ελβετίας, υποστηριζόμενη από περίπου 260 δισεκατομμύρια φράγκα (170 δισεκατομμύρια δολάρια) σε κρατικά δάνεια και εγγυήσεις για τη στήριξη του νέου ομίλου, ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα που καθιστά την ελβετική οικονομία περισσότερο εξαρτημένη από έναν μόνο δανειστή.

Διαβάστε περισσότερα