Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εξαρθρώθηκε δίκτυο με τρομοκράτες, που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν την επίθεση είτε με καλάσνικοφ είτε με βαρύ οπλισμό, δηλητηριώδη αέρια είτε με παγιδευμένο αυτοκίνητο με εκρηκτικά.

Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Αισώπου 10 βρίσκεται το ισραηλινό εστιατόριο και από πάνω βρίσκεται μία άτυπη εβραϊκή συναγωγή. Σε αυτό το κτίριο, σύμφωνα με την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική, επρόκειτο να γίνει κάποιο χτύπημα προκειμένου να αρχίσει να δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες και εδώ στη χώρα.

Πώς «ξετρύπωσαν» το δίκτυο τρομοκρατών

Όλα ξεκίνησαν το 2021 από την Κύπρο όπου εντοπίστηκαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν επαφή με τον αλλοδαπό, φερόμενο ως εγκέφαλο και επρόκειτο να κάνουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό στόχο στην Κύπρο.

Σιγά σιγά άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι και από τον περασμένο Αύγουστο άρχισε η ΕΥΠ και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίας να βάζουν στο μικροσκόπιο κάποιους άλλους αλλοδαπούς, συγκεκριμένα κάποιες πακιστανικές σέχτες.

Στα μέσα του Φεβρουαρίου, οι δύο αλλοδαποί 27 και 29 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική και άρχισαν να ελέγχονται όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Σύμφωνα με την ΕΥΠ, κατά την έρευνα σε κάποιους υπολογιστές που τους άνηκαν βρήκαν κάποιους ισραηλινούς στόχους, μεταξύ αυτών και το εστιατόριο στην οδό Αισώπου.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε περαιτέρω έρευνα μέχρι και την παραπομπή τους την Παρασκευή στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν. Οι δύο αλλοδαποί σχεδίαζαν να επιτεθούν είτε με δηλητηριώδη αέρια ή καλάσνικοφ ή βαρύ οπλισμό.

Η περιοχή είναι σε αστυνομικό κλοιό.

Από την Ορεστιάδα, παράνομα μπήκαν οι δύο τρομοκράτες

Σημειώνεται πως από τον περασμένο Αύγουστο έχει έρθει η πληροφορία στην ΕΥΠ ότι ένας πυρήνας ατόμων, αλλοδαπών, σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μία αιματηρή επίθεση στην Αθήνα.

Μετά από περίπου 2 μήνες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την συγκεκριμένη ομάδα και να εντοπίσουν τα άτομα τόσο στη Σκάλα Λακωνίας όσο και στη Ζάκυνθο.

Πριν από έναν μηνά αυτά τα άτομα προσήχθησαν από την Αντιτρομοκρατική, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν νόμιμα έγγραφα και από εκείνη τη στιγμή και μετά κρατούνται. Είχαν μπει στην Ελλάδα από την Ορεστιάδα πριν από 5 χρόνια και κανένας από αυτούς δεν είχε νόμιμα έγγραφα.

Πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα και από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι επικοινωνούσαν με έναν ομοεθνή τους στο Ιράν ο οποίος τους έδινε εντολές προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το χτύπημα πιθανώς να γινόταν ημέρα Παρασκευή  βράδυ ή Σάββατο πρωί που πραγματοποιείτο η συναγωγή των Ισραηλινών που βρίσκονται στην Αθήνα, με στόχο να σκοτώσουν όσους περισσότερους Ισραηλινούς γίνεται.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, το αντίτιμο για κάθε «κεφάλι» ήταν στα 15.000 ευρώ.

Οι Αρχές μετά από έλεγχο σε συγκεκριμένα σημεία δεν έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής οπλισμό.

Διαβάστε ακόμη: