Να «κόψει τα φτερά» και να «κάψει» την προοπτική του Ανδρέα Λοβέρδου για την εξασφάλιση βουλευτικής έδρας , είναι αποφασισμένη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το επιτελείο του γνωστού για τον οργανωτισμό του Νίκου Ανδρουλάκη έχει θέσει ως άμεσο στόχο την πολιτική «εξόντωση» του γνωστού για τις διαφωνίες του με την ηγεσία βουλευτή.

Προς τούτο έχει επιλεγεί η τακτική της υπομονής.

Έτσι αν μέχρι τις εκλογές δεν μεσολαβήσει κάποια μείζονος σημασίας παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη διαγραφή του από το τρίτο κόμμα της πολιτικής σκηνής , η λύση παραπέμπεται στην …κάλπη και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να αποδείξουμε πόσο έξυπνα στημένη είναι η παγίδα, προς τον πρώην δελφίνο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εκλέγεται στην Β1 περιφέρεια του Βόρειου Τομέα της Αθήνας και είναι ο μόνος βουλευτής του εκπροσωπεί το κόμμα του σε αυτή την μεγάλη περιφέρεια στην οποία συνολικά εκλέγονται 15 αντιπρόσωποι του έθνους.

Αν όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ αυξηθούν στη συγκεκριμένη περιφέρεια, σε σχέση με το 2019 όπου έχει εξασφαλίσει μόνο το 5,59% των ψήφων, τότε στην καλύτερη περίπτωση θα εκλεγούν δύο βουλευτές.

Στο σημείο αυτό αρχίζει το …πριόνισμα ,της βουλευτικής έδρας του πρώην υπουργού.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκινά από πολλά ντε αβαντάζ: Ο προσωπικός του εκλογικός μηχανισμός στην περιφέρεια είναι αποδεκατισμένος, πολλοί ψηφοφόροι του έχουν μετακινηθεί ήδη προς την ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά οι συνυποψήφιοι του από το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρά και ιστορικά ονόματα και διαθέτουν ερείσματα στις οργανώσεις του κόμματος αλλά και προσωπική πολιτική «πελατεία».

Παρουσίες όπως η Μιλένα Αποστολάκη, η Κατερίνα Μπατζελή και η Έφη Χαλάτση, πέραν της υποστήριξης των κομματικών και συνδικαλιστικών στελεχών, προσβλέπουν και στη στήριξη παραγόντων της κοινωνίας και της εκκλησίας η Έφη Χαλάτση για παράδειγμα φέρεται ως προσωπική επιλογή του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Άλλοι δύο συνυποψήφιοι διατηρούν σημαντική δημοσιότητα.

Ο Παναγιώτης Βλάχος αποτελεί στέλεχος του ηγετικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ ενώ ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος έχει «πέρασμα» στην ανανεωτική αριστερά και προωθείται από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα.

Κατόπιν όλων αυτών ενδεχόμενη επανεκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου, ακόμη και χωρίς …παρεμβάσεις δυσκολεύει αρκετά , πολύ δε περισσότερο αν όπως θρυλείται υπάρξει συγκεκριμένη παρέμβαση της Χαριλάου Τρικούπη να υποστηριχθούν δια της σταυροδοσίας οι πέντε υποψήφιοι που αναφέραμε ( ισχύει η πεντασταυρία).

Με την απώλεια της βουλευτικής έδρας το πολιτικό πλήγμα για το ίδιο θα είναι τεράστιο όποιες και αν είναι οι προθέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για το μέλλον.

Τότε ως αποτυχών να εκλεγεί βουλευτής, ελάχιστα χρήσιμος θα είναι και για τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα