Στην ταυτοποίηση του άνδρα, ο οποίος καταγράφηκε, να ποδοπατά και να σκοτώνει εν ψυχρώ γάτα προχώρησαν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, να αναγνωριστεί και να ταυτοποιηθεί ο συγκεκριμένος άνδρας, που διαμένει σε οικισμό εκτός της Θεσσαλονίκης, σε περιοχή του δήμου Λαγκαδά.

Εις βάρος του έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για κακοποίηση ζώου που έχει υποβληθεί στον εισαγγελέα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, ο δράστης, αφού κοιτάζει γύρω του για να βεβαιωθεί ότι δεν τον παρακολουθεί κανείς, πλησιάζει το γατάκι και στη συνέχεια το συνθλίβει με το πόδι του.

Στη συνέχεια αποχωρεί από το σημείο σαν να μην συνέβη τίποτα

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της φιλοζωικής Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», Εύη Καλαϊτζίδου, η οποία μίλησε στο Mega, πιθανότατα ο άντρας να έχει εντοπιστεί.

«Είναι άνθρωπος γνωστός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, έχει κακοποιήσει και άλλες φορές ζώα και έχει βιαιοπραγήσει και σε ανθρώπους» δήλωσε η ίδια.

Όπως σημειώνει η κυρία Καλαϊτζίδου μέχρι τώρα του έχουν επιβληθεί μόνο ποινές με αναστολή.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί στο βίντεο εμφανίζεται με καπέλο. Πρέπει να μην του αφήσουμε κανένα περιθώριο διαφυγής» είπε η ίδια αναφορικά με τη σύλληψη του δράστη.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο άνδρας πλησίασε το νεογέννητο γατάκι, σε σημείο στο κέντρο της πόλης, κοίταξε γύρω του να δει αν υπάρχει κάποιος περαστικός και το πάτησε με το πόδι του, σκοτώνοντας του.

Στη συνέχεια έφυγε ανενόχλητος σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Το βίντεο είδαν σε κατάστημα της περιοχής και το έστειλαν σε φιλοζωική εταιρεία για να βοηθήσουν στον εντοπισμό του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Διαβάστε ακόμη: