Στα 18 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή η Eurobank Equities από τα 20,70 ευρώ προηγουμένως, ενώ αναβαθμίζει τη σύσταση σε αγορά (buy) από διακράτηση (hold), λόγω υποχώρησης του τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων .

Με τον περιορισμό των Μ&Α να περιορίζεται, μειώνουμε τη στάθμιση (50% από 75%) στη συνιστώσα του LT pipeline, μειώνοντας έτσι την τιμή στόχο στα 18 ευρώ, αλλά αυξάνοντας την αξιολόγησή μας γιοα την αποτίμηση της μετοχής σε Buy. Η νέα μας τιμή στόχος υποδηλώνει ότι ο δείκτης EV/EBITDA που καταδεικνύει τη ρεαλιστική αγοραία αξία είναι 13,7 φορές τα κέρδη με ένα premium 20% σε σχέση με τους ανταγωνιστές, που δικαιολογείται από την έκθεση της Tέρνα Ενεργειακή σε εξειδικευμένα έργα ΑΠΕ.

Ο αγωγός της Τέρνα Ενεργειακή ξεχωρίζει μεταξύ των τοπικών ανταγωνιστών της, με τη διοίκηση να προβλέπει μεσοπρόθεσμα προσθήκη ακόμα 2,1 GW, με στόχο εγκατεστημένη ισχύ 3,3GW. Ο μεσοπρόθεσμος αγωγός περιλαμβάνει >1,2GW έργων σε εξέλιξη, με το εμβληματικό έργο Υδροηλεκτρικής αντλησιοταμίευσης Αμφιλοχίας (680MW) να ξεχωρίζει χάρη στην εξασφαλισμένη IRR του. Μακροπρόθεσμα, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στοχεύει σε προσθήκες 3,1GW (c6,4GW σε εγκατεστημένη ισχύ) και είναι έτοιμη να γίνει πρωτοπόρος στα υπεράκτια αιολικά πάρκα, μετά την επιτυχή υποψηφιότητα για μία από τις δύο πρώτες άδειες έρευνας.

Διαβάστε ακόμη: