Ο Ρώσος Ντανιίλ Μεντβέντεφ υπέταξε με 6-4, 6-4 το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, υποχρεώνοντας τον Σέρβο στην πρώτη του ήττα στο 2023, στα ημιτελικά του τουρνουά ATP 500 στο Ντουμπάι.

Ο πρόσφατος θριαμβευτής του Αυστραλιανού Όπεν, με το οποίο έφτασε τους 22 τίτλους σε Γκραν Σλαμ, είδε επίσης το αήττητο σερί των 20 νικών του να ολοκληρώνεται απέναντι στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει στον αυριανό (4/3) τελικό του τουρνουά τον συμπατριώτη του και υπερασπιστή του τίτλου, Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Σάσα Ζβέρεφ με 2-0 σετ. Ο Ρώσος θα αγωνιστεί για τον τρίτο του τίτλο στη χρονιά, μετά την Ντόχα και το Ρότερνταμ και τον 18ο της καριέρας του.

«Όταν παίζεις με τον Νόβακ, πρέπει να παίξεις το καλύτερο σου τένις. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να φτάσω στο επίπεδό του», είπε μετά τη νίκη του ο Ρώσος, ο οποίος μέτρησε οκτώ άσους στα 27 νικηφόρα χτυπήματά.

Στο μεταξύ, το ερώτημα που προκύπτει πλέον για τον Τζόκοβιτς είναι αν θα μπορέσει να λάβει μέρος στα επόμενα τουρνουά και συγκεκριμένα στο Indian Wells (8-19 Μαρτίου) και στο Μαϊάμι (22 Μαρτίου-2 Απριλίου). 7

Εχθές τόνισε ότι περιμένει την έκδοση απόφασης πριν από την κλήρωση του Indian Wells Masters 1000 τη Δευτέρα, σχετικά με το αν θα του επιτραπεί η είσοδος στην αμερικανική επικράτεια χωρίς να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, ενώ οι αρχές έχουν παρατείνει μέχρι τον Απρίλιο την υποχρέωση των διεθνών επισκεπτών να έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Σε περίπτωση απαγόρευσης διαβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί πριν την κλήρωση.