Η εποχή του Πάμπλο Λάσο στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης, ολοκληρώθηκε. Οι «μερένχες» εξέδωσαν χθες το βράδυ (04/07) επίσημη ανακοίνωση, ενημερώνοντας για το φινάλε στη συνεργασία των δύο πλευρών, ύστερα από ένδεκα χρόνια συνύπαρξης και δεκάδες επιτυχίες εντός και εκτός ισπανικών συνόρων.

Ο 54άχρονος τεχνικός υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου πριν από περίπου έναν μήνα, γεγονός το οποίο τον οδήγησε εκτός ομάδας για την τελική φάση του εφετινού πρωταθλήματος.

Παρ’ όλα αυτά, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τον τίτλο, κάμπτοντας την αντίσταση της Μπαρτσελόνα, αποδεικνύοντας την ισχύ των δομών στο εσωτερικό του συλλόγου.

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του «θρυλικού» τεχνικού αποτελεί την αιτία του «διαζυγίου» ανάμεσα στις δύο πλευρές, σύμφωνα με την τοποθέτηση της «βασίλισσας».

«Μετά το έμφραγμα, το οποίο οδήγησε τον προπονητή στο χειρουργείο και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, θα ήταν εντελώς ανεύθυνο από πλευράς μας, αν δε λαμβάναμε τούτη την απόφαση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης έλαβε την απόφαση να μη διατηρήσει τον Πάμπλο Λάσο στη θέση του προπονητή, αποκλειστικά και μόνο για ιατρικούς λόγους.

Μετά το έμφραγμα που υπέστη πριν από μερικές εβδομάδες, η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε πληθώρα διαφορετικών συζητήσεων με ιατρούς και καρδιολόγους. Όλοι τους εξέφρασαν το προφανές ρίσκο για την υγεία του, το οποίο αφορά τη συνέχιση της ενασχόλησής του με τον σύλλογο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρεάλ Μαδρίτης ζήτησε από τον Πάμπλο Λάσο να σταματήσει την καθοδήγηση της πρώτης ομάδας, σεβόμενη απόλυτα τις υπάρχουσες οικονομικές υποχρεώσεις του συμβολαίου, εν αναμονή των ιατρικών εξελίξεων εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με επαναξιολόγηση της κατάστασης είτε τον Μάρτιο, είτε τον Απρίλιο.

Μετά το έμφραγμα, το οποίο οδήγησε τον προπονητή στο χειρουργείο και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, η μη λήψη αυτής της απόφασης, θα ήταν εντελώς ανεύθυνη συνθήκη από πλευράς μας. Η προτεραιότητα του συλλόγου είναι, πάνω από όλα, η υγεία του Πάμπλο Λάσο, από σεβασμό και ενδιαφέρον για εκείνον.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατανοεί πως η απόφαση στενοχώρησε τον προπονητή μας, ωστόσο, τίποτε, ούτε καν η Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται πάνω από την υγεία οιουδήποτε. Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για ένα ρίσκο, το οποίο δε μπορεί παρά να αποφευχθεί».