Οι εξαιρετικοί «μερένχες» με πρωταγωνιστή τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος πέτυχε ξανά χατ–τρικ μετά το ματς ενάντια στην Παρί Σεν Ζερμέν, επικράτησαν της Τσέλσι με 3-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και πλέον, έχουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του θεσμού· στον δεύτερο αποψινό αγώνα, η εντυπωσιακή Βιγιαρεάλ έκαμψε την αντίσταση της Μπάγερν Μονάχου νικώντας με 1-0 στην Ισπανία.

Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε με δύο πανέμορφες κεφαλιές και προσωπική ενέργεια ύστερα από… γκάφα του τερματοφύλακα των «μπλε», Έντουαρντ Μεντί (21’, 25’ και 47’), για να «υπογράψει» τη μεγάλη βραδιά της «βασίλισσας».

Οι γηπεδούχοι απλώς ευτύχησαν να σκοράρουν με τον Κάι Χάβερτς, που μείωσε προσωρινά σε 2-1 πέντε λεπτά πριν από την ανάπαυλα.

«Διπλό» μεγάλης σημασίας για το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι, παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση για τον περυσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά και τα πέντε παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις δίχως νίκη.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Σίλβα, Κρίστενσεν (46’ Κόβατσιτς), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ (46’ Ζίγιεκ), Ζορζίνιο, Μάουντ, Ασπιλικουέτα, Πούλισιτς (64’ Λουκάκου), Χάβερτς.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο (64’ Νάτσο), Αλάμπα, Μεντί, Κρόος (74’ Καμαβινγκά), Κασεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε (86’ Σεμπάγιος), Μπενζεμά (86’ Μπέιλ), Βινίσιους.

Τα «κίτρινα υποβρύχια» βούλιαξαν τους Βαυαρούς!

Η Βιγιαρεάλ βρήκε απάντηση σε όλα τα επιθετικά ατού της ομάδας του Γιούλιαν Νάγκελσμαν και χάρη στο γκολ του Ντανζούμα ταξιδεύει στο Μόναχο με το ελάχιστο δυνατό πλεονέκτημα.

Οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 22 εκτός έδρας αναμετρήσεων (17 νίκες και 5 ισοπαλίες), με τους παίκτες του Ουνάι Έμερι να κάνουν τη «ζημιά».

Ο Ντανζούμα πέτυχε στο 8ο λεπτό το μοναδικό τέρμα με προβολή σε σουτ του Παρέχο, ύστερα από τον όμορφο συνδυασμό των Λο Σέλσο και Φόιτ.

Στο 41’, ο Κοκλέν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από φανταστική σέντρα–σουτ, όμως το γκολ δε μέτρησε, καθώς η παρέμβαση του VAR τον «συνέλαβε» σε θέση οφσάιντ.

Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, αμφότερες οι ομάδες δημιουργούσαν συνεχώς ευκαιρίες, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να κρατήσουν την πολύτιμη νίκη έως το τέλος.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιτ (81’ Οριέ), Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Κοκλέν (59’ Πεδράθα), Καπού, Παρέχο, Μορένο, Ντανζούμα (81’ Τσουκουέζε), Λο Σέλσο.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ (71’ Σίλε), Ουπαμεκάνο, Ερνάντες, Ντέιβις, Κίμιχ, Μουσιάλα, Κομάν, Μίλερ (62’ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (62’ Σανέ), Λεβαντόφσκι.