Οι «μερένχες» των δεκατριών κατακτήσεων θα βρεθούν για 17η φορά στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λίβερπουλ στο Παρίσι (Σάββατο 28/05, 22:00).

Η «βασίλισσα», με την ώθηση του κόσμου, επιχείρησε να προβληματίσει από την αρχή την άμυνα της Σίτι και τα κατάφερε τρεις φορές στο πρώτο εικοσάλεπτο, δύο με τον Καρίμ Μπενζεμά και μία με τον Βινίσιους, οι οποίοι αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί προ της εστίας του Έντερσον, με τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή.

Οι «πολίτες», οι οποίοι επιχειρούσαν συνεχώς να «σπάσουν» τον ρυθμό της Ρεάλ Μαδρίτης, «άγγιξαν» στη συνέχεια το πολυπόθητο τέρμα και μάλιστα, εις διπλούν.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε τροφοδότησε τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός σούταρε, αλλά ο Τιμπό Κουρτουά απέκρουσε σωτήρια για τους γηπεδούχους.

Η Μάντσεστερ Σίτι απείλησε εκ νέου, με το σουτ του Γκαμπριέλ Ζεσούς από το ύψος της μεγάλης περιοχής να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 40ό λεπτό, όταν ο Φιλ Φόντεν σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο Βέλγος τερματοφύλακας αποσόβησε ακόμη έναν κίνδυνο για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Μετά την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι εισήλθαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, με τον Βινίσιους να αστοχεί σε κοντινή προβολή, στη σημαντικότερη απόπειρα έως εκείνο το χρονικό σημείο του παιχνιδιού.

Η Σίτι «απάντησε» με προσπάθεια και σουτ του Ζεσούς που μπλόκαρε εύκολα ο Κουρτουά, ενώ έγινε αμέσως εμφανές πως οι δύο ομάδες κινούνταν περισσότερο αλλά και εντονότερα με σκοπό την επίτευξη ενός τέρματος.

Στο 73’, ήλθε το πρώτο «κτύπημα» από πλευράς Μάντσεστερ Σίτι. Η πανέμορφη προωθημένη πάσα του Ιλκάι Γκιντογάν είχε αποδέκτη τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος «σέρβιρε» στον Ριγιάντ Μαχρέζ που με καταπληκτικό σουτ νίκησε τον Κουρτουά για το 0–1.

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα έχασαν λίγο αργότερα τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να κάνουν το 0–2 και να «κλειδώσουν» την πρόκριση, με τον Γκρίλις στην πιο κλασσική από εκείνες να πλασάρει σε κενή εστία και τον Φερλάν Μεντί να διώχνει σωτήρια πάνω στην γραμμή.

Γεγονός, το οποίο «πλήρωσαν». Ο Ροντρίγκο, όπως και στον προημιτελικό με την Τσέλσι, έφερε τα πάνω – κάτω… δύο φορές.

Αρχικά, στις καθυστερήσεις, ύστερα από σέντρα του Καμαβίνγκα και γύρισμα του Μπενζεμά και ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Ντάνι Καρβαχάλ σέντραρε από τα δεξιά και ο Βραζιλιάνος με εξαιρετική κεφαλιά ολοκλήρωσε μία ακόμα επική ανατροπή για τους «μερένχες».

Ρεάλ Μαδρίτης.

Με την αδρεναλίνη στο… χίλια, η Ρεάλ είχε πλέον… αναθαρρέψει και φρόντισε να το επιβεβαιώσει με το «καλημέρα» της παράτασης.

Είχε έλθει η ώρα του Καρίμ Μπενζεμά, που φώναξε βροντερό «παρών».

Μετά την ασίστ στον Ροντρίγκο για το 1–1, ο Γάλλος κέρδισε πέναλτι από τον Ρούμπεν Ντίας, ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε, τοποθετώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης για πρώτη φορά σε θέση οδηγού στον ημιτελικό (95’).

Η ομάδα του Μάντσεστερ επιτέθηκε και κόντεψε να σκοράρει το γκολ που χρειαζόταν, ωστόσο ο Κουρτουά απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα την κεφαλιά του Φόντεν και στην εξέλιξη της φάσης, ο Φερναντίνιο έστειλε τη μπάλα άουτ εξ επαφής.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η Σίτι δεν απείλησε ξανά, παρ’ ότι η Ρεάλ έφθασε να παίζει με τους Βαγιέχο και Νάτσο στο κέντρο της άμυνας, οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα και στο φινάλε, πανηγύρισαν μία ακόμη σπουδαία πρόκριση. Μία ακόμα «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του ισπανικού συλλόγου.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο (115’ λ. τρ. Βαγιέχο), Νάτσο, Μεντί, Κασεμίρο (75’ Ασένσιο), Κρόος (68’ Ροντρίγκο), Μόντριτς (75’ Καμαβίνγκα), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (104’ Σεμπάγιος), Βινίσιους (115’ Βάσκες).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (72’ λ. τρ. Ζιντσένκο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι (98’ Στέρλινγκ), Ντε Μπρόινε (72’ Γκιντογάν), Μαχρέζ (85’ Φερναντίνιο), Φόντεν, Ζεσούς (79’ Γκρίλις).