Ράλι καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, λαμβάνοντας ώθηση από τη Wall Street και τα αυξημένα στοιχήματα ότι η Fed  τελείωσε με τις αυξήσεις των επιτοκίων της, αν και το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στα βασικά στοιχεία για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν σήμερα.

Οι δείκτες με μεγάλη τεχνολογική βαρύτητα κατέγραψαν τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας, παρακολουθώντας τα αποτελέσματα της Apple, ενώ η περαιτέρω μείωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων βοήθησε επίσης τον κλάδο.

Η πτώση των αποδόσεων του Δημοσίου είδε επίσης τους δείκτες της Wall Street να κλείνουν υψηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που με τη σειρά του παρείχε ισχυρό προβάδισμα στις ασιατικές αγορές.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε την καλύτερη απόδοση μεταξύ των ομολόγων του, με ράλι 2% χάρη στην ενίσχυση των βαρέων μετοχών τεχνολογίας.

Ο KOSPI της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 1%, ενώ τα futures για τον δείκτη Nifty 50 της Ινδίας έδειξαν ελαφρώς ισχυρότερο άνοιγμα λόγω της δυναμικής του τεχνολογικού κλάδου.

Με όχημα την Apple

Μεταξύ των επιμέρους μετοχών, οι προμηθευτές της Apple, AAC Technologies και Sunny Optical Tech σημείωσαν άνοδο μεταξύ 2,5% και 7% στο Χονγκ Κονγκ, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone κατέγραψε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου, ακόμη και αν οι πωλήσεις στην Κίνα μειώθηκαν από τον αυξημένο ανταγωνισμό. Όμως αυτός ο αυξημένος ανταγωνισμός αναμένεται να ωφελήσει τους Κινέζους προμηθευτές εξαρτημάτων για smartphones.

Διαβάστε ακόμη: