Ο Τάσος Μπακασέτας επέστρεψε το βράδυ λίγο μετά τις 8 στα πάτρια εδάφη για να ανοίξει μια νέα σελίδα στην καριέρα του. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας μετά από 2,5 σεζόν στην Τραπεζούντα αποχαιρέτησε τους πάντες στην πόλη της Τουρκίας το μεσημέρι της Δευτέρας και πήρε τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα του.

Ο Τάσος Μπακασέτας υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες συμβόλαιο διάρκειας 2.5 ετών με τον Παναθηναϊκό με ετήσιες απολαβές που ξεπερνούν το 1.5 εκατ. ευρώ.

Στις πρώτες του δηλώσεις σημείωσε ότι ήθελε μια νέα αρχή στην καριέρα του και πως ο Παναθηναϊκός γι’ αυτόν είναι πρόκληση. Ερωτηθείς για τον Φατίχ Τερίμ τόνισε ότι είναι θρύλος στην Τουρκία ενώ ευχαρίστησε τον Γιάννη Αλαφούζο για την μεταγραφή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Μπακασέτα

«Έψαχνα μια νέα πρόκληση, κάτι καινούριο για να μπορώ να είμαι πιο συγκεντρωμένος και να γίνομαι καλύτερος. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο, είμαι χαρούμενος πολύ που βρίσκομαι εδώ. Η επιστροφή μου είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Στην Τουρκία μπορείς να καταλάβει καλύτερα τι είναι ο Φατίχ Τερίμ, είναι ένα θρύλος εκεί.

Έχουμε παίξει αντίπαλοι και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Έκανε αρκετά για να έρθω. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που έκανε τα πάντα για να γίνω παίκτης του Παναθηναϊκού και να με κάνει απόλυτα χαρούμενο. Ύστερα να ευχαριστήσω τον κύριο Παπαδημητρίου που έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Δεν περίμενα γυρίσω στην Ελλάδα. Έψαχνα μια πρόκληση στο εξωτερικό. Από την στιγμή, όμως, που μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα για εμένα, δεν μπορούσε αυτό να περάσει αδιάφορο. Η όλη αντιμετώπιση με έπεισε να γίνω παίκτης του Παναθηναϊκού.

Μου αρέσει να έχουν προσδοκίες για εμένα. Κι εγώ έχω από τον εαυτό μου. Θέλω να πω στον κόσμο πως κάθε μέρα θα δίνω το 100% για την ομάδα.

Ήταν δύσκολο το αντίο στην Τραμπζονσπόρ. Θα τους αγαπώ για μια ζωή. Είχε κλείσει ο κύκλος μου εκεί, έψαχνα μια νέα πρόκληση».

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός θα ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις και ίσως, λόγω των πολλών απουσιών, να είναι στην αποστολή για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο. Σίγουρα θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή για να παίξει με τον ΠΑΟΚ για την Stoiximan Super League.

O Φατίχ Τερίμ σχεδιάζει να βάλει τον Τάσο Μπακασέτα πίσω από τους φορ και περιμένει την επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη για να τους δει να παίζουν μαζί στην επίθεση του ΠΑΟ.

Επίσης ο 30χρονος έχει δείξει πως μπορεί  να βοηθήσει και στις στημένες φάσεις.

Η καριέρα του Τάσου Μπακασέτα

Ο Τάσος Μπακασέτας επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο. Ο 30χρονος αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας αγωνίστηκε στην περίοδο 2016-19 στην ΑΕΚ με την οποία στέφτηκε και πρωταθλητής το 2018.

Ακολούθησε η Αλάνιασπορ στην Τουρκία και το 2021 έφτασε στην Τραπεζούντα για να γίνει ο ήρωας της Τράμπζονσπορ. Το 2022 μαζί με τον Μανώλη Σιώπη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Τουρκίας μετά από 38 χρόνια.

Ο ποδοσφαιριστής έπαιξε για τελευταία φορά με την φανέλα της ομάδας της Τραπεζούντας την Κυριακή (21/1) απέναντι στη Γαλατασαράι.

Ο Τάσος Μπακασέτας που γεννήθηκε το 1993 στην Κόρινθο αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην Ακαδημία του Αστέρα Τρίπολης πριν ανέβει στην ανδρική ομάδα του το 2010.

Έως το 2015 αγωνίστηκε δανεικός από τον Αστέρα στον Θρασύβουλο και στον Άρη και το 2015 έγινε μέλος του Πανιωνίου.

Από εκεί τον απέκτησε η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016. Στις 4 Ιανουαρίου 2016 έκανε ντεμπούτο στην Εθνική Ελλάδας και σήμερα έχει 63 συμμετοχές και 13 γκολ.

Όνειρό του είναι ως αρχηγός να οδηγήσει την Εθνική Ελλάδας στην τελική φάση του Euro 2024.

Διαβάστε ακόμη: