Το ΤΑΙΠΕΔ αποσφράγισε τις προσφορές των πέντε επιλέξιμων επενδυτών και ενέκρινε τον πίνακα κατάταξής τους για την πώληση του ακινήτου που βρίσκεται στον πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίο – Αντίρριο.

Πρώτος επιλέξιμος επενδυτής αναδείχθηκε εταιρεία «Παύλος Ν. Πέττας Α.Β.Ε.Ε».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποσφράγισε τις Οικονομικές Προσφορές των πέντε (5) Επιλέξιμων Επενδυτών και ενέκρινε τον Πίνακα Κατάταξής τους για την πώληση του ακινήτου που βρίσκεται στον πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίο – Αντίρριο.

Πρώτος Επιλέξιμος Επενδυτής στον ως άνω Πίνακα Κατάταξης αναδείχθηκε η εταιρεία ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε. έναντι προσφερόμενου Οικονομικού Ανταλλάγματος που ανέρχεται στο ποσό των 2.885.000 ευρώ.

Πρόκειται για Οικονομικό Αντάλλαγμα που είναι υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου το οποίο είχε προσφερθεί στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία για το ίδιο ακίνητο. Το Οικονομικό Αντάλλαγμα θα καταβληθεί εφάπαξ μετά την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το ακίνητο έχει συνολική έκταση περίπου 165 στρεμμάτων και βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Συνορεύει βορειοανατολικά με τον οικισμό Άγιο Παντελεήμονα και νοτιοδυτικά με τον οικισμό Αντίρριο.

Η «Attica Bank Properties Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων» λειτουργεί για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ως Σύμβουλος Αξιοποίησης Ακινήτου και η εταιρεία «Μαχάς και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία» λειτουργεί ως Νομικός Σύμβουλος».

Διαβάστε ακόμη: