…σε συμφωνία κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργολάβοι, μετά από μακρά διαδικασία συζητήσεων όσον αφορά στον διαγωνισμό της Lamda Development για την πρώτη φάση των έργων υποδομής του Ελληνικού, ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ!

Ουσιαστικά ο εν λόγω διαγωνισμός, που θα προκηρυχθεί από την Lamda εντός των επόμενων ημερών, αφορά στην πρώτη φάση των έργων υποδομής, όπως για παράδειγμα η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, ύψους 70-85 εκατ. ευρώ, τα έργα για την πρώτη φάση του Μητροπολιτικού Πάρκου, ύψους 50-60 εκατ., το οδικό δίκτυο και η υπόγεια διάβαση στο Mall του Ελληνικού, ύψους 45 -57 εκατ. ευρώ, τα έργα κοινής ωφέλειας, ύψους 44-54 εκατ., το έργο για το Τραμ 40-50 εκατ. Ευρώ, και άλλα!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από την Lamda Development με κλειστή και όχι ανοιχτή διαδικασία και θα κληθούν να υποβάλουν οικονομικές προσφορές εντός του Νοεμβρίου οι 5 μεγάλες εγχώριες τεχνικές εταιρίες, ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ, Άβαξ, Μυτιληναίος και Ιντρακάτ, χωρίς να αποκλείεται και συμμετοχή κάποιων ξένων!

Υπό αυτό το πρίσμα, οι εργολάβοι επί τη βάσει της κλειστής διαδικασίας φέρονται να συμφώνησαν μεταξύ τους να μη χτυπηθούν και να μοιραστούν τη δουλειά του Ελληνικού, τόσο την πρώτη φάση που δημοπρατείται την ώρα τούτη, όσο και την β΄ φάση που θα επακολουθήσει, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο των μεγάλων εκπτώσεων και μια ακόμη «σκοτωμένη» δουλειά, σε μια εποχή κατά την οποία η έκρηξη στις τιμές των πρώτων υλών προκαλεί σοβαρό προβληματισμό στο σύνολο των εργολάβων ως προς την ομαλή υλοποίηση των μεγάλων έργων και του ανεκτέλεστου υπόλοιπου που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους!