Η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι πιθανό να παραμείνει ανοδική τους τελευταίους δύο μήνες του τρέχοντος έτους. Η αγορά ανέκτησε δυναμική τους πρώτους επτά μήνες μετά το απογοητευτικό 2022. Ωστόσο, η αγορά κρυπτογράφησης παρέμεινε περιορισμένη από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς οι συμμετέχοντες εξακολουθούν να ανησυχούν για τις συνταγές πολιτικής της Fed.

Τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ έχουν εκτοξευθεί εν μέσω σαφούς ένδειξης από τη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο FOMC ότι ο τρέχων κύκλος αύξησης των επιτοκίων, ο οποίος ανέβασε το επιτόκιο των κεφαλαίων της Fed σε υψηλό 22 ετών 5,25-5,50% από 0-0,25% τον Μάρτιο του 2022, τελικά τελείωσε. Επιπλέον, η ανάλυση της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου FOMC έδειξε ότι κατά μέσο όρο, οι αξιωματούχοι της Fed αναμένουν τουλάχιστον τρεις μειώσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης η καθεμία το 2024.

Στις 14 Δεκεμβρίου, η Fed της Ατλάντα προέβλεψε ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 2,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2023, μια αξιοσημείωτη βελτίωση από το 1,2% που εκτιμήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου. Αυτό εξαλείφει τον φόβο ύφεσης το 2024, ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε πιθανή ήπια προσγείωση για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ένα καθεστώς χαμηλότερων επιτοκίων θα είναι πολύ χρήσιμο για τομείς υψηλής ανάπτυξης όπως η τεχνολογία και τα κρυπτονομίσματα.

Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη ώθηση για τον χώρο κρυπτογράφησης προήλθε από θεσμικούς επενδυτές.

Οι εικασίες ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρόκειται να εγκρίνει ένα αμοιβαίο κεφάλαιο διαπραγματεύσιμο με Bitcoin έχει επίσης αυξήσει την αισιοδοξία των επενδυτών. Μια πληθώρα πρόσφατων νομικών νικών της βιομηχανίας κρυπτογράφησης είναι πιθανό να τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Στις 30 Νοεμβρίου, η SEC ζήτησε την κοινή γνώμη σχετικά με μια προτεινόμενη αλλαγή κανόνα που θα επιτρέψει στην Fidelity Investments, έναν κολοσσό διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, να εισάγει και να διαπραγματεύεται μετοχές του Fidelity Ethereum Fund.

Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των μεγάλων κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE) και BNB (BNB) αναμένεται να παραμείνουν υψηλές το 2024 σύμφωνα με το zacks.com.

Την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin ξεπέρασε το όριο των 44.000 $ και στη συνέχεια κυμαίνεται γύρω στις 42.000, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022. Αυτό αντιπροσωπεύει μια ετήσια αύξηση 147% στην αξία του κρυπτονομίσματος.

Διαβάστε ακόμη: