Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και την κατάσταση στον Έβρο, γνωστοποιώντας πως «μέχρι στιγμής, αυτόν τον μήνα, επιχείρησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος περίπου 25.000 παράτυποι μετανάστες».

«Αυτό το γεγονός καταδεικνύει τη συστηματική “εργαλειοποίηση” του μεταναστευτικού από την Τουρκία. Οι μετανάστες προέρχονται κυρίως από τη Συρία και οι τουρκικές αρχές τούς συλλαμβάνουν και τούς θέτουν το δίλημμα ή να επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα ή να επιστρέψουν στη Συρία.

Το έχουν καταθέσει αυτό δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι τελικώς έχουν καταφέρει να φθάσουν στην Ελλάδα», τόνισε αρχικά ο κ. Υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο τρόπος που χρησιμοποιούν, πλέον, οι Τούρκοι είναι ο εξής. Εκμεταλλευόμενοι τη χαμηλή στάθμη του Έβρου το καλοκαίρι, στέλνουν ομάδες μεταναστών στις αμμονησίδες που βρίσκονται στον ποταμό.

Στη συνέχεια, επικοινωνούν με ΜΚΟ εντός της Ελλάδας, η οποία με τη σειρά της έρχεται σε επαφή με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ζητώντας να σταλεί αίτημα στην Ελλάδα για επιχείρηση διάσωσης, με το πρόσχημα ότι οι μετανάστες κινδυνεύουν, ενώ, στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει».

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι οι ελληνικές αρχές «δεν πρόκειται να γίνουν οι βαρκάρηδες των λαθροδιακινητών που γεμίζουν απελπισμένους ανθρώπους, με ψεύτικες ελπίδες».

«Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς που φυλούν τα σύνορα μας, για όσα έχει ισχυρισθεί τις τελευταίες ημέρες. Το σημείο από όπου είχαν στείλει σήμα κινδύνου οι 38 μετανάστες στον Έβρο, δεν βρισκόταν εντός της ελληνικής επικράτειας», σημείωσε εν συνεχεία, αναφερόμενος στην «επίθεση» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με τον φράκτη στον Έβρο, δήλωσε ότι «εκτείνεται σε μήκος περίπου 37.5 χιλιομέτρων από τα 200 που είναι τα σύνορα με την Τουρκία. Σε αυτό το τμήμα, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα και για αυτό ελήφθη η απόφαση, σταδιακά να επεκταθεί ο φράκτης σε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία, στον ποταμό Έβρο».

Προσθέτως, εντός των επομένων ημερών θα προσληφθούν ακόμη 250 συνοριοφύλακες, ενώ θα αναβαθμιστούν και τα τεχνικά μέσα ελέγχων στην περιοχή.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος, για το επεισόδιο με τους Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη, τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός. Η αστυνομία έκανε αυτό που πρέπει και προχώρησε στη σύλληψη των δύο δραστών. Τώρα, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αναλυτικά οι χρεώσεις ανά εταιρεία μετά την επιδότηση

Ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ παραλίγο να καεί ζωντανός στο δωμάτιό του

Έλενα Κρεμλίδου: Ποζάρει με ανοιχτά πόδια και «ανεβάζει» τη… θερμοκρασία