Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στην ειδική επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για εκκένωση κτιρίου υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου

«Εκκένωση κατάληψης παράνομων μεταναστών από την ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια. Έχουν προσαχθεί 8 αλλοδαποί, ανάμεσα τους και ο φερόμενος ως δράστης απόπειρας βιασμού πριν από λίγες ημέρες στην ίδια περιοχή. Πουθενά στην Αττική, πουθενά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν άβατα. Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των πολιτών και συνεχίζουμε αποφασιστικά τις προσπάθειες για την ασφάλεια τους».

 

Εκκένωση κατάληψης στα Εξάρχεια: Εκεί κρυβόταν ο Μαροκινός που επιχείρησε να βιάσει δημοσιογράφο

Νωρίτερα σήμερα, έλαβε χώρα μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για κατάληψη αναρχικών. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο είχε ενοικιαστεί από αλλοδαπό, ο οποίος όμως δεν κατέβαλλε ποτέ μίσθωμα και εκεί πολλές φορές έβρισκαν κατάλυμα κακοποιοί και φυγόποινοι.

Σε αυτό το κτίριο φέρεται να είχε βρει καταφύγιο και ο Μαροκινός που είχε αποπειραθεί να βιάσει δημοσιογράφο στην περιοχή των Εξαρχείων και συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία και απόπειρα βιασμού της δημοσιογράφου (στις 14 Ιουλίου).

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί εκείνη τη μέρα, στα Εξάρχεια, ακόμη ένας άνδρας, 21 ετών, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί ποινική δικογραφία για συνέργεια σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ληστεία. Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο, ο οποίος είχε το ρόλο τσιλιαδόρου στην υπόθεση.

8 προσαγωγές από την εκκένωση της κατάληψης στα Εξάρχεια

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έως τώρα έχουν προσαχθεί 8 αλλοδαποί (3 από Αίγυπτο, 2 από Παλαιστίνη, 1 από Τυνησία, 1 από Συρία και 1 από Ιράκ), σε βάρος των οποίων πρόκειται να σχηματιστεί δικογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μαροκινός που είχε αποπειραθεί να βιάσει τη δημοσιογράφο στα Εξάρχεια συνελήφθη την Τετάρτη 3 Αυγούστου στον Άγιο Παντελεήμονα.