Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μέσω προσωπικής ανάρτησης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τη σύλληψη του 53άχρονου αστυνομικού για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος 14άχρονης, υπογράμμισε:

«Δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία για επίορκους, τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει, έτσι, στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ. στην κοινωνία».

Προσθέτως, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμής της συγκεκριμένης υπόθεσης, ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ερευνά ενδελεχώς όλες τις καταγγελίες για αστυνομικούς που δεν τιμούν τη στολή τους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Η δημοσίευση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

Αστυνομικός συνελήφθη έπειτα από καταγγελία ανήλικης για ασέλγεια

Μία σοκαριστική υπόθεση «ήλθε» στο φως, ύστερα από εσωτερική έρευνα της Ασφάλειας, η οποία βασίσθηκε σε  καταγγελία ανήλικης και των γονέων της, εις βάρος αστυνομικού που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά το ανήλικο κορίτσι.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθη αστυνομικός χθες το απόγευμα (29/07), κατόπιν εντάλματος σύλληψης, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους, που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτηκατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικόςεκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητή αθλήματοςπροέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη, ενώ, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, κάνοντας χρήση λογαριασμού σε διαδικτυακή εφαρμογήεπιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή, ενώ επιπλέον, κατά την προανακριτική διαδικασία, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.