Μία σοκαριστική υπόθεση «έρχεται» στο φως, ύστερα από εσωτερική έρευνα της Ασφάλειας, η οποία βασίσθηκε σε καταγγελία ανήλικης και των γονέων της, εις βάρος αστυνομικού που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά το ανήλικο κορίτσι.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθη αστυνομικός χθες το απόγευμα (29/07), κατόπιν εντάλματος σύλληψης, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους, που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητή αθλήματος, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη, ενώ, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, κάνοντας χρήση λογαριασμού σε διαδικτυακή εφαρμογή, επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή, ενώ επιπλέον, κατά την προανακριτική διαδικασία, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, ταμπλέτες, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.ά.).

Η δικογραφία υπεβλήθη στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση. Στη συνέχεια, εκδόθηκε ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.