Σε περισσότερες από 50 προσαγωγές προχώρησαν χθες αργά το βράδυ (22/07) οι αστυνομικοί στα Εξάρχεια, έπειτα από επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και ατόμων που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με αφορμή την απόπειρα βιασμού γυναίκας στα Εξάρχεια, που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Άτομα από τους διαδηλωτές, πέταξαν πέτρες και αντικείμενα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Μέχρι τα ξημερώματα, είχαν πραγματοποιηθεί 56 προσαγωγές.

ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ: «Ο κ. Θεοδωρικάκος οφείλει μία εξήγηση για την απρόκλητη αστυνομική βία»

«Ο κύριος Θεοδωρικάκος οφείλει μία εξήγηση για την απρόκλητη αστυνομική βία», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στα χθεσινά γεγονότα στα Εξάρχεια.

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Ηλιόπουλου:

«Χθες το βράδυ, στα Εξάρχεια, η αστυνομία επιτέθηκε δίχως αφορμή σε συγκέντρωση ενάντια στη δράση βιαστών στην περιοχή. Ο κύριος Θεοδωρικάκος οφείλει μία εξήγηση για την απρόκλητη αστυνομική βία.

Οι δυνάμεις της τάξης οφείλουν να προστατεύουν τους πολίτες. Όχι να δέρνουν εκείνες και εκείνους που αντιστέκονται στους βιαστές και απαιτούν ασφάλεια στην καθημερινότητά τους».