Τέλος στο δράμα των δεκάδων μεταναστών που βρίσκονταν «εγκλωβισμένοι» σε νησίδα του Έβρου. Εντοπίσθηκαν από τις αρχές, αφού είχαν περάσει στην ελληνική όχθη του ποταμού.

Όλοι μεταφέρθηκαν σε φυλάκιο πρώτης υποδοχής για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής τους, ενώ σήμερα (16/08) θα οδηγηθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου, όπου θα τους επισκεφθεί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πρόκειται για 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά. Μία από τις γυναίκες είναι έγκυος και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Ο Νότης Μηταράκης, ανέφερε πως οι ελληνικές αρχές κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Σημείωσε, μάλιστα, πως οι αυτό–προσδιοριζόμενοι ως Σύριοι μετανάστες, είναι σε καλή κατάσταση.

Η δημοσίευση του κ. Υπουργού:

Οι μετανάστες στον Έβρο εντοπίσθηκαν σε ελληνικό έδαφος

Στην ελληνική επικράτεια, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν οι μετανάστες στον Έβρο.

Στο σημείο έχουν μεταβεί οι ελληνικές Αρχές προκειμένου να τους περισυνελλέξουν και να παράσχουν άμεση βοήθεια. Άρχισε αμέσως έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα.

Τα προηγούμενα 24άωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το Αρχηγείο στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα, όπου αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν οι μετανάστες, ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι, δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.