«Η Ελλάδα πάντοτε κάνει αυτό που πρέπει, όταν καλείται να αντιμετωπίσει ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη ζωή· εντοπίζει και διασώζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο περιστατικό με τους 39 μετανάστες στον Έβρο, οι οποίοι εντοπίσθηκαν σε ελληνικό έδαφος.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «όταν βρίσκονται μετανάστες σε τουρκικό έδαφος, η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο πέραν της δράσης να ενημερώνει τις τουρκικές αρχές», μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ανέφερε πως «δεν πρόκειται για θέμα που προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση».

Οι μετανάστες στον Έβρο εντοπίσθηκαν σε ελληνικό έδαφος

Στην ελληνική επικράτειατέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίσθηκαν οι μετανάστες στον Έβρο.

Στο σημείο μετέβησαν αμέσως οι ελληνικές Αρχές, προκειμένου να τούς περισυνελλέξουν και να παράσχουν βοήθεια, ενώ, άρχισε έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος, κατά τον οποίο πέρασαν στα ελληνικά σύνορα.

Τα προηγούμενα 24άωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το Αρχηγείο, με αναφορές πως η εν λόγω νησίδα, όπου αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν οι μετανάστες, ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι, οι ελληνικές αρχές δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια.