Το Υπουργείο Εξωτερικών τοποθετήθηκε με επίσημη ανακοίνωση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους μετανάστες στον Έβρο και τον ρόλο που έχει διαδραματίσει η Τουρκία.

«Το πρόσφατο περιστατικό που αφορά την προώθηση αιτούντων ασύλου από την Τουρκία προς την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου, αποτελεί μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό / προσφυγικό και ενδεχομένως να δημιουργήσει, παράλληλα, συνοριακό ζήτημα», ανέφερε αρχικά η Αθήνα.

«Απέναντι σε αυτήν τη νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, αντί για προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης», επισημάνθηκε.

Έβρος: Οι 38 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Φυλακίου – Συνάντηση με τον Νότη Μηταράκη

Τέλος στο δράμα των δεκάδων μεταναστών που βρίσκονταν «εγκλωβισμένοι» σε νησίδα του Έβρου. Εντοπίσθηκαν από τις αρχές, αφού είχαν περάσει στην ελληνική όχθη του ποταμού.

Όλοι μεταφέρθηκαν σε φυλάκιο πρώτης υποδοχής για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής τους, ενώ χθες 16/08, μετέβησαν στο ΚΥΤ Φυλακίου, όπου τούς επισκέφθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πρόκειται για 22 άνδρες9 γυναίκες και 7 παιδιά. Μία από τις γυναίκες είναι έγκυος και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Ο Νότης Μηταράκης, ανέφερε πως οι ελληνικές αρχές κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Σημείωσε, μάλιστα, πως οι αυτό–προσδιοριζόμενοι ως Σύριοι μετανάστες, είναι σε καλή κατάσταση.