Οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι ιδιαίτερα δύσκολες για την Κουμουνδούρου, καθώς στο παρασκήνιο μαίνεται ο πόλεμος των τάσεων, για την εκλογή των νέων νομαρχιακών επιτροπών, καθώς όποιος τις ελέγξει θα ελέγξει σε μεγάλο βαθμό και τον κομματικό μηχανισμό.

Ήδη έγινε η εκλογή στη Νομαρχιακή Βόρειας Αθήνας, μια κρίσιμη οργάνωση που την έλεγχαν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι «53+» του Ευκλείδη Τσακαλώτου που τώρα συμμετέχουν στην «Ομπρέλα», με τους «προεδρικούς» να περνούν στην αντεπίθεση προκειμένου να την ελέγξουν.

Στα Βόρεια Προάστια, άλλωστε, δραστηριοποιούνται στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος («Ομπρέλα»), ενώ είναι βουλευτής και ο Κώστας Ζαχαριάδης (ηγετικό στέλεχος των «προεδρικών»).

Η «Ομπρέλα», όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το 15minutes, κατόρθωσε να αντέξει στην πίεση, κερδίζοντας λίγο πάνω από το 50% της Νομαρχιακής των Βορείων Προαστίων, με τους «προεδρικούς» να ξεπερνούν το 25% και τη νεοσύστατη «ΡΕΝΕ» (Πάνος Ρήγας, Αντώνης Κοτσακάς, Νίκος Σκορίνης) να λαμβάνει κοντά στο 20%.

Το παρασκήνιο και οι πραγματικές επιδιώξεις

Η σφοδρή παρασκηνιακή αντιπαράθεση μεταφέρεται τώρα στις άλλες κρίσιμες περιφέρειες του Λεκανοπεδίου (Α΄ Αθηνών, Νότια, Δυτικά και Ανατολικά της Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς), καθώς και στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως καμμία τάση δεν θέτει θέμα ηγεσίας-, και πώς να το θέσει, άλλωστε, αφού ούτε καν έχει εμφανιστεί πρόσωπο που να αμφισβητεί τον Αλέξη Τσίπρα, αφού κοινή είναι η παραδοχή πως στις σημερινές συνθήκες χωρίς τον Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν ξανά ένα μικρό κόμμα και η «προοδευτική παράταξη» θα οδηγείτο σε πολυδιάσπαση.

Η πραγματική επιδίωξη των τάσεων είναι μέσω του ελέγχου του κόμματος να ελέγξουν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα! Η «Ομπρέλα» σε έναν συμβιβασμό με τον πρόεδρο να αναλάβουν τα κρίσιμα πόστα, οι «προεδρικοί» εμφανιζόμενοι ως «οι υποστηρικτές του Αλέξη», και η «ΡΕΝΕ» ως «οι καλύτεροι και πιο καθαροί υποστηρικτές»!

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, πάντως, δεν αντιδρά, δείχνει απλώς να… προσεύχεται να μην εκδηλωθεί δημόσια ο πόλεμος των τάσεων και η αντιπαράθεση λάβει άλλες διαστάσεις…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.