Σκληρή επίθεση εξαπολύουν ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και ο αναπληρωτής του, Γιώργος Τσίπρας, με αφορμή τα όσα είπε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απουσία στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ από την τελετή παραλαβής των μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Αναλυτικά η δήλωση των δύο τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε αποστροφή του λόγου του, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα ραφάλ, είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «ούτε ένα στέλεχός σας δεν καταδέχθηκε να έρθει στην τελετή υποδοχής».

Αφού μετέτρεψαν την υποδοχή των ραφάλ σε κομματική εκδήλωση, σε ελεεινό κομματικό πανηγύρι, λες και δεν αφορούν την εθνική άμυνα, ή λες και αγοράστηκαν με χρήματα της ΝΔ, κάτι που δεν έχει κάνει καμιά κυβέρνηση στη μεταπολίτευση. Αφού συνειδητά και επιδεικτικά δεν κάλεσαν κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα, κανέναν πολιτικό αρχηγό, παρά μόνο τους βουλευτές σχετικής επιτροπής της Βουλής. Ο ανεκδιήγητος Πρωθυπουργός εγκαλεί τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που δεν παρέστη κανένα στέλεχός του στην τελετή υποδοχής.

Είναι κοινός ψεύτης και άνθρωπος με θράσος που δεν γνωρίζει όρια. Και, δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός της χώρας. Τόσο απλά.»

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα 6 Rafale

Υπενθυμίζεται ότι έφτασαν στην Ελλάδα, στις 19 Ιανουαρίου, τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία και προσγειώθηκαν στην Τανάγρα.

Τα Rafale εντάχθηκαν στην ΜΠΚ 332 μοίρα που έχουν χαρακτηριστικό κλήσης τη λέξη «γεράκι».

Τα τέσσερα από τα έξι Rafale (τα συγκεκριμένα αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα από τη γαλλική πολεμική αεροπορία) είναι μονοθέσια και τα άλλα δύο διθέσια ώστε να χρησιμοποιούνται και για την εκπαίδευση των νέων πιλότων. Στα διθέσια Rafale, συγκυβερνήτες στο πιλοτήριο είναι Γάλλοι εκπαιδευτές της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.

Πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, τα έξι Rafale πέταξαν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στην Τανάγρα, το «παρών» στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.