Η Taylor Swift υπέγραψε και συμφώνησε σε μια συμφωνία χορηγίας με το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX μετά από μήνες συζήτησης, προτού τα στελέχη της FTX αποφασίσουν να μην προχωρήσουν στη συμφωνία, είπε στο CNBC πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η φύση της συμφωνίας, η οποία αναφέρθηκε προηγουμένως από τους New York Times την Πέμπτη, έρχεται σε αντίθεση με τα δημόσια μηνύματα σχετικά με τη φύση της αποτυχημένης συμφωνίας FTX-Swift. Οι δημόσιες δηλώσεις ενός δικηγόρου επαίνεσαν τις προσπάθειες δέουσας επιμέλειας της Swift και είπαν ότι ο καλλιτέχνης ζήτησε από το χρηματιστήριο να εξηγήσει γιατί τα εισηγμένα περιουσιακά του στοιχεία δεν θεωρούνταν μη εισηγμένοι τίτλοι.

Ωστόσο, η Swift συμφώνησε τελικά με τη πρόταση, είπε στο CNBC η πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η υπογεγραμμένη συμφωνία στάλθηκε στο inbox του ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried, όπου παρέμεινε αναπάντητη για μια περίοδο «μερικών εβδομάδων», είπε το ίδιο άτομο, προσθέτοντας ότι τελικά, μια ομάδα στελεχών της FTX έπεισε τον Bankman-Fried να μην ακολουθήσει με την αναφερόμενη συμφωνία 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τρεις άλλες πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν στους New York Times ότι η ομάδα της Swift υπέγραψε τη συμφωνία με την FTX μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων και ότι ο Bankman-Fried τελικά απέρριψε το deal.

Σημειώνεται ότι η ύπαρξη μιας συνεργασίας FTX-Swift αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους Financial Times.

Υπενθυμίζεται ότι η FTX υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Νοέμβριο του 2022.

Ο Bankman-Fried αντιμετωπίζει πολλαπλές ομοσπονδιακές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της απάτης και των παραβιάσεων χρηματοδότησης εκστρατειών.

Διαβάστε περισσότερα