search

MAIN STREET

Τα χρέη δισεκατομμυρίων δολαρίων του FTX προς τους πιστωτές του μετά την κατάρρευση

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX οφείλει στους πιστωτές της πάνω από $3δισ. σύμφωνα με νέα αρχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

ftx

Ένας κατάλογος των μεγαλύτερων  50 μη εξασφαλισμένων πιστωτών της FTX, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα ονόματά τους και άλλες πληροφορίες, δείχνει ότι στον μεγαλύτερο από αυτούς όλους οφείλονται πειρισσότερα από $226εκατ.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος μη εξασφαλισμένος πιστωτής διεκδικεί πάνω από $203εκατ. σε μη καταβληθέντα χρέη από την FTX.

Συνολικά, οι μη εξασθενημένοι ισχυρισμοί – που επισημάνθηκαν ως τέτοιοι που δεν είχαν εξασφαλιστεί με ασφάλεια – ανέρχονται σε $3,1δισ.

Το FTX μπορεί να έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο πιστωτές, σύμφωνα με την αίτηση πτώχευσης που κατατέθηκε πρόσφατα.

Ο απογοητευμένος ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried, παραιτήθηκε από τη θέση του CEO νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς η εταιρεία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 περί πτωχεύσεων στις ΗΠΑ (Chapter11).

Η FTX, η αξία της οποίας έφτανε κάποτε τα $32δισ., κατέρρευσε μέσα σε λίγες μέρες όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, αντίπαλης επιχείρησης, δήλωσε ότι ανταλλαγή του θα ρευστοποιήσει FTT.

Σε συνέχεια της δήλωσης το FTT, το παράγωγο κρυπτονόμισμα του FTX, βυθίστηκε οδηγώντας σε κρίση ρευστότητας το ανταλλακτήριο FTX.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνούν τι συνέβη.

Διαβάστε ακόμη: