Αύριο (05/04), ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, θα ταξιδέψει στη Μόσχα για διήμερες συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την έκκληση του Λουκασένκο για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, σε επικείμενη συνάντηση. Την 5η Απριλίου, οι δύο άνδρες θα έχουν συνομιλίες για «επίκαιρα διμερή και διεθνή ζητήματα», ανέφερε το Κρεμλίνο, σε σημερινή (04/04) ανακοίνωση.

Η Μόσχα αποτελεί κρίσιμο πολιτικό και οικονομικό υποστηρικτή της Λευκορωσίας, ενώ, ο Αλεξάντρ Λουκασένκο επέτρεψε στον Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας, για τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου 2022, στην Ουκρανία. Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε πως «θα αναπτύξουμε τακτικά πυρηνικά όπλα, στη Λευκορωσία».

Νωρίτερα, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, υπογράμμισε ότι η Ρωσία ενισχύει την πυρηνική ικανότητα του Μινσκ, ως «αντίμετρα» στην ένταξη της Φινλανδίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμη: