Σήμερα (03/04), ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου στήριξης των στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία και των οικογενειών τους, ακόμη ένα κοινωνικό μέτρο που ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Ρωσίας, εν μέσω της εισβολής στη γειτονική χώρα.

Ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί μεγάλες απώλειες από την 24η Φεβρουαρίου 2022, όταν άρχισε η εισβολή στην Ουκρανία και έπειτα από πολλές στρατιωτικές ήττες. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο «ισχυρός άνδρας» του Κρεμλίνου επιστράτευσε 300.000 εφέδρους. Το διάταγμα για τη στήριξη των «Υπερασπιστών της πατρίδας», όπως ονομάζεται, δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με αυτό, εκτός από τους στρατιωτικούς που πολεμούν στο μέτωπο, το ταμείο θα στηρίζει, επίσης, τις συζύγους και τα παιδιά τους.

Την 21η Φεβρουαρίου, είχε ανακοινωθεί η δημιουργία του συγκεκριμένου ταμείου σε ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο ρωσικό κοινοβούλιο, ωστόσο, δεν έχει γνωστοποιηθεί το συνολικό ποσό που πρόκειται να διαθέτει. «Αποτελεί καθήκον μας, να στηρίξουμε τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους και να τις βοηθήσουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, προσφέροντας εκπαίδευση και εργασία», είχε τονίσει.

Αυτό το ταμείο «θα προσφέρει στοχευμένη και εξατομικευμένη βοήθεια στις οικογένειες των πεσόντων μαχητών, καθώς και τους βετεράνους» του πολέμου στην Ουκρανία, υπογράμμισε. Μερικές ημέρες αργότερα, είχε σημειώσει ότι η κυβέρνηση θα είναι αρμόδια για το ταμείο.

Διαβάστε ακόμη: