Σήμερα (31/03), ο Αλεξάντρ Λουκασένκο κάλεσε σε «εκεχειρία» στην Ουκρανία και έναρξη συνομιλιών «άνευ όρων» ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο, προβλέποντας, σε αντίθετη περίπτωση, «κλιμάκωση» και βλέποντας στον ορίζοντα «πυρηνικές φλόγες».

«Πρέπει να σταματήσουμε τώρα, πριν αρχίσει η κλιμάκωση. Λαμβάνω το ρίσκο να προτείνω κατάπαυση των εχθροπραξιών», τόνισε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας –δορυφόρου της Μόσχας– κατά τη διάρκεια ομιλίας προς το έθνος του. «Είναι εφικτό –και πρέπει– να διευθετηθούν όλα τα εδαφικά ζητήματα, τα θέματα ανοικοδόμησης, ασφάλειας και άλλα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων άνευ όρων», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας και μοναδικός σύμμαχος της Ρωσίας στην Ευρώπη, υπογράμμισε, επίσης, ότι «η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία κινδυνεύει να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο». «Λόγω των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους, έχει “εξαπολυθεί” ολοκληρωτικός πόλεμος» στην Ουκρανία. «Πυρηνικές φλόγες εμφανίζονται στον ορίζοντα», προσέθεσε.

Τέλος, ο Αλεξάντρ Λουκασένκο απηύθυνε προειδοποίηση προς το Κίεβο να μην «εξαπολύσει» αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων εισβολής, αναφέροντας ότι αυτό, θα καθιστούσε αδύνατες τις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε ακόμη: