Υπάρχουν εκατοντάδες μάρκες αντηλιακών για να διαλέξετε και μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε το αντηλιακό που είναι καλύτερο για το πρόσωπο. Επιπλέον, το αντηλιακό προσώπου μπορεί να είναι σε πολλές μορφές – κρέμες, λοσιόν, τζελ, σπρέι, στικ, πούδρες και ορούς.

Ο σκοπός του αντηλιακού είναι να προστατεύει το δέρμα σας — άρα έχει σημασία ποιο θα χρησιμοποιήσετε, όπως αναφέρει το Ίδρυμα για τον Kαρκίνο του Dέρματος για να προστατέψετε και την υγεία σας.

Τι πρέπει να προσέχετε σε ένα αντηλιακό προσώπου;

Επιλέξετε ένα αντηλιακό ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Ατομα με ορισμένες δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, καλό είναι να δοκιμάσουν ένα φυσικό αντηλιακό χωρίς άρωμα, ενώ τα άτομα με πιο σκούρες αποχρώσεις του δέρματος μπορεί να προτιμούν ένα χημικό αντηλιακό, το οποίο συνδυάζεται καλύτερα με πιο σκούρο δέρμα.

Άτομα με λιπαρό ή επιρρεπές σε ακμή δέρμα μπορεί να αναζητήσουν ένα προϊόν που δεν είναι φαγεσωρογόνο που δεν φράζει τους πόρους, ούτε αφήνει αίσθηση λιπαρότητας στο δέρμα.

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν που δεν περιέχει βαρύ άρωμα.

Επίσης, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τυχόν δερματικές παθήσεις, όπως ροδόχρου ακμή ή ακμή. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεστε ένα αντηλιακό που να είναι ενυδατικό, να παρέχει οφέλη κατά της ερυθρότητας και να το αισθάνεστε ελαφρύ.

Το καλύτερο αντηλιακό για το πρόσωπο

Σε γενικές γραμμές, όποιο αντηλιακό και να επιλέξετε τελικά, είναι καλύτερο να αναζητήσετε ένα που έχει αρκετά υψηλό Δείκτη Προστασίας (από 30 SPF) και προσφέρει κάλυψη ευρέος φάσματος.

Άλλα βασικά συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε, περιλαμβάνουν το υαλουρονικό οξύ, τα κεραμίδια και τη νιασιναμίδη που μπορούν να βοηθήσουν στη θρέψη και την ηρεμία του δέρματος.

Οι ειδικοί επιμένουν, τέλος, ότι πρέπει να επιλέγετε ένα προϊόν που να θέλετε να χρησιμοποιήσετε και που αισθάνεστε άνετα στο δέρμα όταν το εφαρμόζετε.

Διαβάστε περισσότερα