Μετά από την παταγώδη αποτυχία με το σκαρίφημα της πώλησης των ατακτοποίητων ακινήτων, που όχι μόνο κατέπεσε, αλλά επί της ουσίας εξέθεσε την Εκκλησία, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δια του περίφημου Νικόδημου Φαρμάκη, που είναι και ο επικεφαλής της διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας, επαναφέρει την πώληση των πιο σημαντικών φιλέτων της σε ιδιώτες, με πρώτη την Βουλιαγμένη!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η Εκκλησία προχωρεί στην προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για το «φιλέτο των φιλέτων», το «διαμάντι» του real estate στην Βουλιαγμένη, το Ορφανοτροφείο, που βρίσκεται στον Λαιμό, δίπλα στην πλαζ του Αστέρα και το οποίο ορέγονται πάσης φύσης συμφέροντα.

Από εφοπλιστές και μεγιστάνες, μέχρι λαμόγια, νταραβεριτζήδες και ψεύτο – καραβοκύρηδες της πλάκας!

Αλλά και «ανίψια» της Ιεροσύνης που έκλειναν κρυφά ραντεβού με παπάδες, δημοτικούς άρχοντες και ψεύτο εφοπλιστές σε καφέ της Βούλας και της Βάρης!

Το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης εκτείνεται σε 85 στρέμματα στον Λαιμό, σε έναν καταπράσινο λοφίσκο με θέα τον Αστέρα και στον ορίζοντα τη λίμνη της Βουλιαγμένης!

Αποτελείται από λιθόκτιστα κτίρια του 1910, δωρεά της Σοφίας Σλήμαν και του Δήμου Αθηναίων, που εκτείνονται σε μια έκταση 8 στρεμμάτων και τα οποία είναι νομιμοποιημένα!

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη έκταση η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως δασική και την οποία ο μελλοντικός αγοραστής θα πρέπει να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες αποχαρακτηρισμού της!

Αυτός είναι και ο λόγος που στον συγκεκριμένο πλειοδοτικό διαγωνισμό θα δείξουν ενδιαφέρον πανίσχυροι επιχειρηματίες με πρόσβαση στις υπηρεσίες και μηχανισμούς του Κράτους, αλλά και γνωστά λαμόγια – νταραβεριτζήδες της πιάτσας που θεωρούν ότι έχουν τα «κονέ» σε πρόσωπα και Δημόσιο τομέα δια των οποίων θα απεμπλέξουν τα ανοιχτά ζητήματα!

Πάντως, η εκποίηση του Ορφανοτροφείου, για το οποίο στο παρελθόν έχουν επιδείξει ενδιαφέρον Άραβες και Αμερικανοί επενδυτές, θα καθοριστεί εν πολλοίς και από τη στάση που θα κρατήσει ο Δήμος Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης αλλά και μεμονωμένοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές που έχουν καταστεί με την πάροδο του χρόνου προνομιακοί ενοικιαστές περιουσιακών στοιχείων του Ορφανοτροφείου…

Διαβάστε ακόμη: