Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές επευφημούσαν τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia.

Εν τω μεταξύ, ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε αφού ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings τοποθέτησε την αξιολόγηση AAA των Ηνωμένων Πολιτειών σε αρνητικό στάτους αξιολόγησης.

Ο S&P 500 αναρριχήθηκε 0,6% και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,5%. Ο Dow διαπραγματεύτηκε 106 μονάδες χαμηλότερα, ή 0,3%.

Η μετοχή της Nvidia κατέγραψε άνοδο 26% αφού η πάροχος τσιπ τεχνητής νοημοσύνης έδωσε ισχυρότερη της αναμενόμενης καθοδήγησης εσόδων για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, ενώ ανέφερε επίσης κτυπήματα στην κορυφή και στην κάτω γραμμή το προηγούμενο τρίμηνο. Αρκετοί αναλυτές που καλύπτουν τη μετοχή αύξησαν τους στόχους τιμών τους για τη μετοχή μετά τα αποτελέσματα.

Άλλες μετοχές ημιαγωγών ακολούθησαν την Nvidia υψηλότερα, συμπεριλαμβανομένων των AMD και Taiwan Semiconductor, οι οποίες αυξήθηκαν περίπου 9% έκαστη. Το VanEck Semiconductor ETF (SMH)
κατέγραψε άνοδο 6,7%.

«Το μακροοικονομικό σημείο ενδιαφέροντος είναι ότι η καινοτομία στην τεχνολογία μπορεί να αντισταθμίσει τις αντιξοότητες μιας επιβραδυνόμενης οικονομίας ή υψηλότερων επιτοκίων», δήλωσε ο Dylan Kremer, Co-chief Investment Officer της Certuity. «Η τεχνολογία ειδικότερα και οι μετοχές ανάπτυξης δεν έχουν πεθάνει».

Εν τω μεταξύ, η Fitch Ratings έθεσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του εκδότη σε ξένο νόμισμα των ΗΠΑ σε αρνητικό στάτους.

Ο οίκος αξιολόγησης είπε ότι οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους έχουν αυξήσει τους κινδύνους ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να χάσει πληρωμές για ορισμένες από τις υποχρεώσεις της. Ωστόσο, η Fitch είπε ότι εξακολουθεί να αναμένει επίλυση πριν από την κρίσιμη ημερομηνία.

Διαβάστε περισσότερα