search

PICK POST

Στο μυαλό του Χόλτερμαν: Real estate, Παραχωρήσεις, Τράπεζες – Το τρίπτυχο που θα κινηθεί ο Ολλανδός, το στοίχημα της Αττικής οδού, η πρόκληση της νέας Lamda (Reds), η προοπτική της Alpha και το «βαρίδι» των κατασκευών!

Ο μεγιστάνας του Ελλάκτωρα δεν έχει μάθει σε παθητικό ρόλο - Θεωρείται βέβαιον ότι θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά του στην Alpha bank-Πρώτος σταθμός το 9,9% και μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος!

Τι ενώνει Χόλτερμαν, Βαρδινογιάννη και Εξάρχου - Μπάκο – Καϋμενάκη! Οι Παραχωρήσεις, οι Τράπεζες και τα Media! Η «υπόθεση Άκτωρ» τους έφερε πιο κοντά!

Μην έχετε καμία αμφιβολία. Ο Ολλανδός Χένρι Χόλτερμαν ήρθε για να μείνει και τούτο καταδεικνύεται από τις κινήσεις που πραγματοποιεί στρατηγικά σε τομείς υψηλού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που προϋποθέτουν διάρκεια σε βάθος χρόνου!

Μπορεί ο μεγιστάνας του Ελλάκτωρα να αποκόμισε πολύ μεγάλα κέρδη από τη συμμετοχή του στην ΓΕΚ Τέρνα διά των οποίων πραγματοποίησε την επιθετική κίνηση στον κορυφαίο όμιλο που ίδρυσε ο πάλαι ποτέ πατριάρχης της Διαπλοκής στη χώρα Γεώργιος Μπόμπολας, ωστόσο το γεγονός είναι πως για τις επενδύσεις στην Ελλάδα διαθέτει μεγάλα ποσά ποντάροντας κυρίως σε 3 άξονες:

Πρώτον το Real Estate όπου όπως έχει αποκαλύψει το Radar σε ανύποπτη χρονική στιγμή βασικός στόχος αποτελεί η ανάδειξη της Reds η οποία αποκτήθηκε κατά 100%, σε νέα Lamda development με την αξιοποίηση όλων των φιλέτων που έχει αποκτήσει ο όμιλος αλλά και ο ίδιος ο Ολλανδός προσωπικά στην Κέρκυρα, στο κέντρο της Αθήνας και αλλού!

Δεύτερον, οι παραχωρήσεις, που αποτελούν κυρίαρχο στόχο όπως καταδείχθηκε μετά την απόκτηση επιπλέον ποσοστού της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου ενισχύοντας κατά 12,4% τη συμμετοχή της!

Πέραν πάσης αμφιβολίας η παραχώρηση της Αττικής οδού όπου σήμερα ο Ελλάκτωρ συνιστά τον βασικό παραχωρησιούχο, αποτελεί τον πρώτο και κορυφαίο στόχο του ομίλου!

Και το γεγονός είναι πως για τους καλά γνωρίζοντες ο Ελλάκτωρ, όπως και η ΓΕΚ Τέρνα, αποτελούν τους πιο ισχυρούς υποψήφιους και τα πρώτα φαβορί, σε βαθμό που η πιάτσα να λέει ότι η Αττική οδός είναι πολυθρόνα για δύο!

Σημείωση: Παρά τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Ακτωρα, το κομμάτι των κατασκευών και των δημοσίων έργων δεν παύει να αποτελεί ένα βαρίδι, που εμπεριέχει χίλια προβλήματα! Από τα οικοδομικά υλικά και τις πρώτες ύλες, μέχρι τα ιλιγγιώδη κόστη, τους διαγωνισμούς και τις συνεχείς παρεμβάσεις στον κλάδο, της Επ. Ανταγωνισμού!

Τρίτον οι τράπεζες: ο Χόλτερμαν ως γνωστόν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον τόσο για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς όσο και στο placement της Εθνικής τράπεζας που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε και παρέμεινε μόνο σε φιλολογικό επίπεδο και στο ενδιαφέρον των Αράβων που εντέλει ατόνησε!

Την ώρα τούτη ο Ολλανδός, ο οποίος για να ξέρετε δεν έχει μάθει να λειτουργεί σε παθητικό ρόλο, φέρεται αποφασισμένος να αναδειχθεί σε κορυφαίο ιδιώτη μέτοχο της Alpha bank ξεπερνώντας το ποσοστό του Πόλσον και αγγίζοντας σε πρώτη φάση το 10% (9,9%)! Το εάν στο απώτερο (ή κοντινό) μέλλον ο Χόλτερμαν αποφασίσει να κάνει πρόταση εξαγοράς των μετοχών της Alpha του Αμερικάνου κερδοσκόπου – επενδυτή, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί και από πολλούς άλλους παράγοντες!

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι πως ο Ολλανδός ήρθε για να μείνει, πραγματοποιεί σημαντικές συνεργασίες και συνεταιρισμούς με κορυφαίους ομίλους (πχ Βαρδινογιάννηδες), ενώ δεν πρέπει κανείς να αποκλείει και νέες αντίστοιχες εκπλήξεις στους τομείς του βασικού ενδιαφέροντος!

Διαβάστε ακόμη: