Σκάνδαλο μεγατόνων που αναμένεται να προκαλέσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης συνιστούν οι θολές συμβάσεις που εξασφάλισε ο μεσάζων Δημήτρης Δάφνης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο εν λόγω πολυπράγμων επιχειρηματίας κατάφερε να αποκτήσει επιρροή και σε στελέχη της σημερινής κυβέρνησης.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και το πάγωμα της αναβάθμισης των F-16 που συνιστά πλήγμα για το αξιόμαχο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μια σειρά από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα επιχειρούν να ρίξουν φως στο γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο το οποίο απασχολεί πλέον τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του radar, ένας ογκώδης φάκελος που περιλαμβάνει δεκάδες δημοσιεύματα και υλικό που τεκμηριώνει τις καταγγελίες για σκάνδαλα βρίσκεται ήδη στα χέρι των οικονομικών εισαγγελέων.

Πολύ σύντομα θα αρχίσει η παρέλαση από την Εισαγγελία διαφόρων παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επί της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το επίμαχο υλικό δύο από τις συμβάσεις που υπέγραψε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά χαριστικές και ζημιώνουν με τεράστια ποσά το δημόσιο.

Η εξέλιξη με τις σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημήτρη Δάφνη προκαλεί προβληματισμό στην Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δει κάποιον πρώην υπουργό και κορυφαίο στέλεχος του κόμματός τους κρεμασμένο στα μανταλάκια για σκάνδαλα εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Γι΄ αυτό ο διευθυντής του γραφείου του Μιχάλη Καλογήρου μετά από μια σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων κάλεσε το συγκεκριμένο στέλεχος του κόμματος για εξηγήσεις.

Κανείς δεν γνωρίζει κατά πόσο ήταν πειστικές οι εξηγήσεις που έδωσε αλλά το γεγονός και μόνο ότι αρχίζει δικαστική έρευνα έχει χτυπήσει κόκκινο συναγερμό στην Κουμουνδούρου.

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και το Μαξίμου, το οποίο διερευνά τους διαύλους επικοινωνίας και στήριξης που διαθέτει ο Δημήτρης Δάφνης.

Νέος παίκτης στα εξοπλιστικά δημιουργεί αναταράξεις