Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, φέρεται να έχει καταφύγει στο Ιράν, σύμφωνα με πληροφορίες από ισραηλινά μέσα, φοβούμενος πιθανές επιθέσεις από το Ισραήλ, μετά την εξουδετέρωση του ηγέτη της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, έχει απευθύνει σαφή προειδοποίηση στον Κασέμ, δηλώνοντας πως «θα έχει την ίδια μοίρα με τους άλλους ηγέτες της Χεζμπολάχ».

Από την έναρξη του πολέμου πριν από περίπου ένα χρόνο, το Ισραήλ έχει στοχεύσει αρκετούς ηγέτες της Χεζμπολάχ, με κορυφαία επίθεση τη δολοφονία του γενικού γραμματέα Νασράλα. Παρότι η οργάνωση δεν έχει ακόμη ορίσει νέο ηγέτη, ο Κασέμ έχει αναλάβει δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις ως προσωρινός αντικαταστάτης.

Στην τρίτη ομιλία του μετά τη δολοφονία του Νασράλα, ο Κασέμ είχε δηλώσει: «Απευθύνομαι στο ισραηλινό μέτωπο και λέω ότι η λύση είναι η κατάπαυση του πυρός. Αν το Ισραήλ αρνηθεί, ο πόλεμος θα συνεχιστεί, και ο αριθμός των εκκενωμένων περιοχών θα αυξάνεται, θέτοντας σε κίνδυνο περισσότερα από δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Έχουμε το δικαίωμα να στοχεύσουμε οποιοδήποτε σημείο στο Ισραήλ, είτε στο κέντρο, στο βορρά ή στο νότο, και θα επιλέξουμε την κατάλληλη στιγμή».

Διαβάστε ακόμη: