Η αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς πριν αλλά και μετά το διεθνές χρηματοπιστωτικό ζήτημα, έρχεται να καταδείξει ότι οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές, τα κορυφαία funds του πλανήτη που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και επενδύουν επιλεκτικά, όχι μόνο δεν φοβούνται την συγκυβέρνηση και την μη ύπαρξη αυτοδυναμίας αλλά αντιθέτως ψηφίζουν κυβέρνηση συνεργασίας θεωρώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι θετική για τον τόπο, θα προωθηθούν πιο δίκαια τα πακέτα του Ταμείου Ανάπτυξης και θα περιοριστεί η αλαζονεία της εξουσίας και η πάσης φύσης αυθαιρεσία αποφάσεων!

Στο ίδιο μήκος κύματος με τα ξένα funds βρίσκονται και οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες, οι κεντρικές τράπεζες καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών!

Αλλά και τα ισχυρά εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα που θεωρούν ότι με κομμένα τα φτερά του Μητσοτάκη και μέσα από μια κυβερνητική συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ θα έχουν ρόλο και παρέμβαση!

Υπό αυτό το πρίσμα παρατηρείται εσχάτως αύξηση των θέσεων των κορυφαίων funds και επενδυτικών τραπεζών σε τράπεζες και ισχυρές επιχειρήσεις, όπως ενδεικτικά η είσοδος της Fidelity και της Fiera στην Τρ. Πειραιώς και της Goldman Sachs στη ΔΕΗ όπου και κατέχει πλέον άνω του 5%!

Διαβάστε περισσότερα