Ο Γκαμπριέλ Λεόνε είναι ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον θρύλο των αγώνων της Formula 1, Άιρτον Σένα στην επερχόμενη σειρά για τη ζωή του, που θα κυκλοφορήσει στο Netflix.

Η δημοφιλής υπηρεσία streaming είχε ανακοινώσει τη νέα της παραγωγή το 2020 και τώρα, αποκάλυψε τον πρωταγωνιστή μέσα από μια δημοσίευση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Ο Άιρτον Σένα θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς της Formula 1, έχοντας διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο άθλημα κι έχοντας κατακτήσει τρεις παγκόσμιους τίτλους, δημιουργώντας έτσι μια σκληρή «κόντρα» με τον εξίσου επιτυχημένο συνάδελφό του, Αλέν Προστ. Η κληρονομιά του γιορτάζεται μέχρι σήμερα, 29 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό του στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο, το 1994.

Αρχικά, φημολογούνταν πως η σειρά θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια, όμως εν τέλει θα χωρίζεται σε έξι μέρη. Σύμφωνα με την περιγραφεί, θα προσφέρει στο κοινό μια νέα ματιά στη ζωή του οδηγού, ξεκινώντας από τις προσωπικές και επαγγελματικές προκλήσεις που αντιμετώπισε μέχρι να κατακτήσει την κορυφή.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς, με καταγωγή από το Ρίο ντε Τζανέιρο, δεν είναι άγνωστος στους θαυμαστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού έχει προηγουμένως υποδυθεί τον Αλφόνσο ντι Πορτάγκο στην επερχόμενη ταινία Ferrari, η οποία επικεντρώνεται στη ζωή του Έντσο Φερράρι.

Η ζωή του Σένα στο παρελθόν, είχε παρουσιαστεί ξανά σε ένα πολύ επιτυχημένο ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Senna», το οποίο κέρδισε δύο βραβεία στη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών (BAFTA) το 2010. Ήταν γνωστός για τις ικανότητές του πίσω από το τιμόνι, αλλά και την άγρια ανταγωνιστικότητά του, χαρακτηριστικά που τον έκαναν αγαπητό σε οπαδούς και συναδέλφους. Ωστόσο, έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο σε ηλικία 34 ετών, όταν συνετρίβη κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Σαν Μαρίνο.

Διαβάστε περισσότερα